27 / 04 / 2024

2024 bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?  

2024 bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?  

2024 senesine yönelik bedelli askerlik ücreti hesaplamaları, TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ve diğer ekonomik göstergelerinde etkisi ile  belirlenmeye başlandığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...



Yeni yıl ile birlikte ocak ayında, memur ve emekli zamlarının yanı sıra asgari ücretteki değişiklikler de belirlenecek. Buna göre, temmuz ayında yapılan memur zammı ile belirlenen 1 Temmuz-31 Aralık 2023 tarihleri aralığındaki bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 Türk Liraı olarak belirlenmişti. Fakat, yeni yıl ile beraber gözler, Ocak 2024 bedelli askerlik ücretlerine yöneldi.

2024 yılına yönelik bedelli askerlik ücreti beklentileri, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve memur zamlarının belirlenmesi ile ayarlanıyor. Memur aylık katsayısının hesaplanmasından sonra ocak ayında yürürlüğe girecek olan yeni memur maaşları, bedelli askerlik ücretinin de belirlenmesinde etkili olacağı kaydedildi.  Buna göre, bedelli askerlik 2024 ücreti ne kadar olacak? Yeni zamlı bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?

BEDELLİ ASKERLİK 2024 ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

ahaber.com.tr'de yer alan habere göre; Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması  ile beraber memur, memur emeklisi, SGK ve Bağkurluların maaşlarına zam gelirken bedelli askerlik ücreti de yeniden belirlenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca bedelli askerlik ücreti genelgesi yayınlanacak. Temmuz ayında memur zammı ile birlikte bedelli askerlik ücreti değişmişti. Bakanlıktan yapılan açıklama kapsamında ise "Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 122.351,04 TL olmuştur." diye belirtildi.

2024 bedelli askerlik ücretleri belli oldu mu?  

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

Bedelli askerlik başvuruları hem askerlik şubelerinden hem de e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre yapılan başvuruların ardından da ödeme süreci başlamaktadır.  Başvuru şartlarına uyan yükümlüler ödemelerini, peşin olacak şekilde  Ziraat Bankası'na Vakıflar Bankası, Halk Bankası ve Ziraat Katılım Bankası'nın yanı sıra , Vakıf Katılım Bankası, Defterdarlıklar veya Mal Müdürlüklerine T.C. Kimlik Numaralarını beyan ederek gerçekleştirebilirler..

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIR?

Memur maaşlarının katsayı oranları bedeli askerlik belirlenirken kullanılır. Öte yandan, bedelli askerlik rakamı 240.000 göstergesinin üzerinden ödemenin gerçekleştirildiği zaman geçerli olacak olan memur aylık katsayı çarpımı ile hesaplanmaktadır. Buna göre, ocak ve temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ TAKSİT YAPILIYOR MU?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9'uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği'nin 61'inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: Tam 122 bin 351 TL ödenecek! Başvurular başladı!

Bedelli askerlik ücreti belli oldu! 2023 bedelli askerlik ne kadar oldu?

Bedelli askerlik ücretlerinde inanılmaz karar! 

Bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik ödemelerine zam geldi mi?


 


Geri Dön