09 / 05 / 2024

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman? 

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman? 

Nisan ayı ile beraber evde bakım maaşı ödeme tarihleri de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Buna göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödenen evde bakım aylığı, şehirlere göre farklı tarihlerde yatırılmaktadır. Evde bakım maaşı e-Devlet üzerinden şifre ve T.C kimlik numaralarıyla



Evde bakım maaşı her ay hak sahiplerine ödeniyor. Evde bakım aylığı, her ayın 15'i ile 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Memur maaşına gelen zam oranında yükselen evde bakım maaşı, ocak ayı itibarı ile 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 TL'ye kadar çıktı. İşte evde bakım maaşı ödeme tarihleri...

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Nisan ayı evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Nisan 2024 Pazartesi itibarı ile hesaplara yatması bekleniyor. Ödemeler il il farklı tarihlerde yapıldığı için ödemeler birkaç gün sürebiliyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR?

Evde bakım aylığı ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 TL'den, 7 bin 608 TL'ye kadar yükseltildi.

2024 Nisan ayı evde bakım aylığı ödeme tarihleri ne zaman? 

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA

haberturk.com'da yer alan habere göre; evde bakım maaşı e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaraları ile sorgulanabiliyor. Öte yandan, evde bakım parası ayrıca SMS ile de öğrenilebiliyor. Bunun için BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak sorgulama yapılabilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı ağır engelli raporu olan, hastalığı nedeni ile tuvalet, beslenme, giyinme, temizlik, merpen inip çıkma gibi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan vatandaşlara veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.

Evde bakım maaşı alanlara bayram müjdesi: Yarın hesabınıza 7 bin 608 TL yatacak! Şimdi açıklandı! 

Evde bakım maaşları bayramdan önce yatacak mı? 

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı zamları tek tek açıklandı! Kime, ne kadar yatacak? Şimdi rakamlara bakın

Evde Bakım Yardımı bekleyenlere Mart 2024 müjdesi! Paralar hesaplara peyderpey yatırılmaya başlandı!

7 bin 609 TL'lik evde bakım maaşı hesaplara yattı mı? Evde bakım parasında Mart 2024 şoku!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön