26 / 08 / 2024

2024 TOKİ zam oranı yüzde kaç olacak ?

2024 TOKİ zam oranı yüzde kaç olacak ?

Milyonların maaş zammı belirlendi. Buna göre, 6 aylık enflasyon oranı TÜİK tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyonu ile belirlenmiş oldu. Bu gelişmeler sonrası TOKİ zam oranları merak edildi. TOKİ zam oranı ne kadar oldu 2024? 



TOKİ fiyat artışları hakkında aramalar son saatlerde hız kazandı. Peki,  TOKİ  zam oranı yüzde kaç oldu 2024? Temmuz TOKİ satış fiyatlarına zam geldi mi? Enflasyon zammı yansıtılacak mı? 

KONUT FİYATLARINI KİM BELİRLİYOR?

Konutların fiyat ve satış koşulları yüklenici tarafından belirlenmekte ancak sözleşme ile belirlenmiş olan Satış Toplam Geliri'ni sağlaması kaydı ile İdaremizce onaylanmaktadır. Yüklenici şirket TOKİ'den onay almadan yeni fiyat ayarlamasına gidebilir mi?

takvim.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Yüklenici, satışlar süresince talep, ekonomik göstergeler, konut piyasa koşullarındaki ve konut kredisi faizlerindeki değişimler ile beklentileri göz önünde bulundurarak fiyat ayarlamasını TOKİ'den onay almak koşuluyla yapabilmektedir.

Bu tür projelerde satışlar peşin mi yapılıyor? diye sorduğumuzda konut kredilerinin yaygın olması nedeni ile satışlar genellikle banka kredili olarak peşin yapılmaktadır.

2024 TOKİ zam oranı yüzde kaç olacak ?

BEDEL TESPİTİ NASIL YAPILIYOR?

Bedel tespiti, tapulu yapılar için arsa, bina ve eklenti olarak hesaplanırken kendisine ait olmayan arazi üzerinde tapusuz binası olanlara sadece enkaz (bina-yapı varsa ağaç) değeri üzerinden yapılır. Mülkiyeti yapı sahibine ait olmayan durumda, arsa/arazi için değil yapı için bedel takdir edildiğinden bedel; yapının metrekare büyüklüğüne, binanın yaşı, cinsi, eksik imalatı ve yapım tarzına göre değişmektedir.

Öte yandan ise, taksit ödemeleri geciktiğinde ya da ödenmediği zaman ne olacak? Taksitlerin gecikmesi halinde sözleşmede yazılı olan oranda gecikme faizi ödenir. Alıcının, ödemekle yükümlü olduğu taksitler den birbirini izleyen en az iki taksitini ödeyememesi ve ödenmeyen taksit toplamının satış bedelinin onda birinden fazla olması halinde, sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda alıcının sözleşmesi iki ihtarname çekildikten sonra İdare tarafından feshedilebilir.

TOKİ'nin 7 yeni projesi için teslim müjdesi geldi! İşte TOKİ Temmuz 2024 konut teslimi takvimi!

İnşaatı tamamlanan TOKİ konutları için mahkemeden iptal kararı çıktı!

TOKİ'den hem Temmuz hem de Ağustos 2024 müjdesi! Bu illere 3 bin 186 yeni konut geliyor!

TOKİ'den konut teslimi bekleyenlere Temmuz müjdesi! İki proje için teslim tarihleri resmen açıklandı!


Geri Dön