Ekonomi

2024 yılında içeceklere depozitolu ambalaj zorunlu olacak! Bakan Kurum açıkladı!

Tek kullanımlık ambalajlı içecek devri sona eriyor. İçecek ambalajlarının dönüştürülme yoluyla ekonomiye kazandırılması için hazırlanan Depozito Yönetim Sistemin bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2024 itibarıyla da depozito uySöz konusu projeye, 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlandığını hatırlatan Kurum, "Bu, atıkların dönüşümü konusunda başlatılan ve en büyük çevre projesine dönüşmüş bir anlayış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum , 2023 yılının "Sıfır Atık Yüzyılı" olacağını vurgulayarak, sıfır atık kapsamındaki projeleri kararlı şekilde yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Söz konusu projeye, 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde başlandığını hatırlatan Kurum, "Bu, atıkların dönüşümü konusunda başlatılan ve en büyük çevre projesine dönüşmüş bir anlayış. Aslında bu anlayış bir çatı proje olarak adlandırılabilir. Söz konusu çatı proje, hem Sıfır Atık Projemiz hem Sıfır Atık Mavi projemiz, plastik poşetlerin ücretlendirilmesi, depozito iade sistemi gibi çevreyi, doğayı merkeze alan anlayışla aslında bir yaşam kültürünü temsil ediyor" diye konuştu.

5 BİN DEPOZİTO TOPLAMA NOKTASI KURULACAK

Proje kapsamında Türkiye’nin depozito yönetim sistemine geçeceğini aktaran Kurum, 2023 yılında 2 bin depozito iade makinesi, 5 bin depozito toplama noktası aracılığıyla, en az 7 bin noktada hizmet vereceklerini söyledi.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Sözleşmeli personel kadrosuna kavuşuyor!

 Öğretmenlerin ek ders ücretleri belli oldu mu? 2023’te ek ders ücreti kaç TL olacak?

Elinde altını olanlar müjde! İslam Memiş açıkladı! Satabilirsiniz!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!