Sektörel

2024 yılının dördüncü çeyreğinde inşaat sektörünü neler bekliyor?

Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk, 2024 yılının dördüncü çeyreğinde inşaat sektörünü bekleyen gelişmeleri sosyal medya hesabından açıkladı. Peki inşaat sektörünü neler bekliyor? Konut fiyatları ne olacak? İşte Ufuk'un o açıklaması...

İnşaat sektörü son zamanlarda gündemden hiç düşmüyor. Maliyet artışları ve malzeme fiyatlarındaki fahiş artışlar gündemin ana konusu olmaya devam ediyor.

Peki inşaat sektöründe neler olacak? Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk,  2024 yılının dördüncü çeyreğinde inşaat sektöründeki gelişmelerden bahsetti. Peki 2024 yılının dördüncü çeyreğinde inşaat sektörünü neler bekliyor?

Ufuk, ilk olarak  finansman zorluklarının etkisi devam etse de konut talebinde toparlanma sinyallerinin görüleceğini belirtti. Öte yandan Sıkılaştırma politikalarının, kredi büyümesi ve faiz oranları üzerindeki baskısı devam ederken, enflasyonda hedeflenen düşüşün devamlılığının sağlanması durumunda merkez bankasının faiz indirimi olasılığının gündeme gelmesi ile  inşaat sektöründeki talep daralmasını hafifletebilebileceğinden bahsetti.

İşte Ceyda Ufuk'un sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Ceyda Ufuk @ToksEmlakCeyda

2024 yılının dördüncü çeyreğinde inşaat sektöründe bizi neler bekliyor?

Bu süreçte yaşanan finansman zorluklarının etkisi sürse de, konut talebinde toparlanma sinyalleri görülebilir. 

Sıkılaştırma politikalarının, kredi büyümesi ve faiz oranları üzerindeki baskısı devam ederken, enflasyonda hedeflenen düşüşün devamlılığının sağlanması durumunda merkez bankasının faiz indirimi olasılığı gündeme gelebilir.

Faizlerde olası bir düşüş, inşaat sektöründeki talep daralmasını hafifletebilir, ancak bunun etkilerinin görülmesi zaman alacaktır.

Konut alıcıları, dördüncü çeyrekte finansal koşullardaki olası iyileşmeyi dikkatle takip ederken, talepteki sınırlı toparlanma potansiyeli, sektörde hareketlenmelere yol açabilir.

İnşaat sektöründe yeni dönemi İslam Memiş anlattı! Bir projenin birden fazla ortağı olacak!

İnşaat sektöründe kriz büyüyor! Kıbrıs'ta 20 bin konut yarım kalabilir!

İnşaat sektöründe kaos! Yapı denetimciler iş bırakmaya hazırlanıyor!