29 / 04 / 2024

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

2024'te okullar ne zaman kapanacak? İşte MEB'in açıkladığı takvim

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılını 11 Eylül'de başlatmayı planlıyor. Bu öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programı düzenlendi ve ilk ders zili bu program çerçevesinde çaldı. Peki, 2024'te okullar ne zaman kapan




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yaz tatilinin ardından yeni eğitim-öğretim yılını başlatmak üzere harekete geçti. 11 Eylül tarihinde tüm sınıf ve kademelerde başlayacak olan eğitim-öğretim yılı öncesinde, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için özel bir okula uyum programı düzenlendi. Şimdi ise, 2024 yılında okulların ne zaman kapanacağı merak ediliyor.

UYUM HAFTASI BAŞLADI

Uyum programı kapsamında, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri, diğer sınıf seviyelerinden bir hafta önce okullarına dönerek eğitimlerine başladılar. Bu, yaklaşık üç aylık yaz tatilinin ardından okula dönüşlerini kutlamaları için bir fırsat sundu.

DESTEKLEYİCİ REHBERLER

Milli Eğitim Bakanlığı, okula uyum sürecini desteklemek amacıyla aileler ve çocuklar için özel rehberler hazırladı. Rehberler, uyum haftası için uygulama çizelgeleri ve etkinlik örnekleri içeriyor. İlkokul 1. sınıflar için de uyum haftası çizelgeleri ve etkinlik önerileri sunuldu.

ORTAÖĞRETİM VE LİSEYE GEÇİŞ


Ortaöğretim kurumlarına başlayan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri, öğrenim görecekleri okul hakkında bilgilendirildi. Ayrıca, öğrencilerin yeni okul ortamına hızla uyum sağlamalarına yardımcı olacak beceriler kazandırılmaya çalışıldı.

TATİL VE OKUL KAPANIŞI

Eğitim takvimine göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarıyıl tatili ise 22 Ocak Cuma günü başlayacak ve 5 Şubat'ta ikinci dönem başlayacak. Bahar dönemi için ise ikinci ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında planlandı. Eğitim-öğretim yılı 14 Haziran'da tamamlanacak ve yaz tatili başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu düzenlemeleri, öğrencilerin eğitimlerine düzenli bir şekilde devam etmelerini ve okula uyumlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Son Dakika Kandilli Rasathanesi duyurdu: İzmir'de korkutan deprem

Denizbank'tan emekli vatandaşlara büyük müjde: Eylül ayı promosyon rakamları değişti!

Garanti BBVA'dan 20 bin TL'ye varan faizsiz kredi! Hemen hesaplara yatıyor!


Geri Dön