Otomobil

2024'ün en iyi hibrit araçları hangileri? Model model öne çıkan araçlar...

Hem yakıt tasarrufu hem de güçlü performanslarıyla öne çıkan hibrit modeller, son dönemde elektrikli araçların satışlarını geride bırakarak sürücülerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. ABD merkezli otomobil araştırma ve değerleme sitesi MotorTrend, 2024'ün en iyi hibrit araçlarını açıkladı.

Araçlarda elektrikli dönüşüm hız kazanırken, uzun yolda menzil endişesi ve şarj istasyonu yetersizliği gibi sebeplerle bazı otomobil alıcıları hibrit araçlara yöneliyor. ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Hem elektrik hem de akaryakıt kullanabilen plug-in hibrit elektrikli araçlar (PHEV), son dönemde artan satışlarıyla sürücülerin tercihi haline geldiği belirtildi. 

Otomobil üreticileri, elektrikli araç üretimine geçiş hedeflerini yeniden değerlendirerek hibrit modellere yönelmeye başladı. 2030'a kadar tamamen elektrikli araç üretme taahhüdünü revize eden Volvo, yıl sonuna kadar satışlarının yüzde 90'ını hibrit ve elektrikli otomobillerin oluşturacağını açıkladı. Ford, tamamen elektrikli SUV üretme planlarından geri adım atarak hibrit araçları tercih ettiğini duyurdu. Hyundai, hibrit araç portföyünü yedi modelden 14 modele çıkarma kararı alırken, Volkswagen de hibritlere yönelik yatırımlarını artırma sözü verdi.

Hibrit otomobillerin, elektrikli araçlara kıyasla daha uygun maliyetli olması onları cazip kılan başlıca faktörlerden biri. Ford CEO'su Jim Farley, elektrikli araçlarda kullanılan büyük pillerin, bu araçları benzinlilerden çok daha pahalı hale getirdiğini ve bu durumun kitle pazarı için sorun yarattığını belirtiyor. Çoğu tüketicinin yüksek bir fiyat farkını kabul etmeyeceğini belirten Farley, hibrit araçların daha küçük pillerle çalışmasının onları daha erişilebilir hale getirdiğini ifade ediyor.

Plug-in hybrid (PHEV) teknolojisi, elektrik motorunu içten yanmalı motorla birleştiren bir hibrit araç konsepti olarak öne çıkıyor. Dışarıdan şarj edilebilen batarya sistemi sayesinde bu araçlar, kısa mesafelerde yalnızca elektrik enerjisiyle hareket edebiliyor. Batarya enerjisi tükendiğinde veya daha fazla güç gerektiğinde ise benzinli motor devreye girerek aracın performansını destekliyor.

2024'ün en iyi 15 hibrit otomobili

15 - Ford Escape Plug-in Hybrid

8.3/10

14 - Kia Niro

8.3/10

13 - Hyundai Santa Fe

8.3/10

12 - Toyota Corolla

8.3/10

11 - Toyota Highlander

8.5/10

10 - Hyundai Sonata Hybrid

8.5/10

9 - Toyota Camry Hybrid

8.6/10

8 - Mitsubishi Outlander Hybrid

8.7/10

7 - Honda Accord

8.7/10

6 - Hyundai Tucson Plug-in Hybrid

8.9/10

5 - Honda Civic

8.9/10

4 - Kia Sportage

9/10

3 - Toyota Rav4

9.2/10

2 - Hyundai Elantra Hybrid

9.2/10

1 - Toyota Prius

9.4/10

Toyota'dan Ekim 2024 fiyat listesi! Toyota'da model model güncel ekim fırsatları...

MG Yeni HS ön satışta! Turbo Hibrit Yeni HS fiyatı belli oldu! İşte 16 Eylül 2024 fiyat listesi...

En az yakan hibrit araçlar hangileri? En az yakan 10 hibrit otomobil ve fiyatları...

Alfa Romeo Junior Türkiye fiyatları belli oldu!