Kent Haberleri

2025 yılında emekli olmayı düşünenler dikkat! SGK Başuzmanı İsa Karakaş 2025 kıdem tazminatı tavanını hesapladı! 

2025 yılında emekli olmayı düşünen pek çok kişiyi oldukça yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanını SGK uzmanı İsa Karakaş hesapladı. Peki 2025 kıdem tazminatı ne kadar? İşte İsa Karakaş’ın yaptığı o hesaplama…

Ekim ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde 2025 yılında emeklilik planları yapan vatandaşları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

 Her sene hesaplanan kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılacak zamlarla beraber yeniden belirlenecek. 2025’te emekli olacak vatandaşları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı tavanını SGK uzmanı İsa Karakaş hesapladı. 

SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın yaptığı hesaplamalara göre, 2025’te memur maaşlarına yaklaşık olarak yüzde 10 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Peki 2025 kıdem tazminatı ne kadar? İşte İsa Karakaş’ın yaptığı o hesaplama…


 

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan kıdem tazminatı tavanı, bir çalışanın alabileceği maksimum kıdem tazminatı miktarını belirleyen bir üst sınır olarak belirtiliyor. Her sene yeniden hesaplanan kıdem tazminatı tavanı ve memur maaşlarındaki artışlarla beraber yükseliyor.

TGRT Haber’de yer alan habere göre, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'ın yaptığı hesaplamalara göre, 2025’te memur maaşlarına yaklaşık olarak yüzde 10 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Söz konusu bu zam oranı dikkate alındığı zaman da kıdem tazminatı tavanında da önemli bir artış olacağı öngörülüyor.

İŞTE SGK UZMANI İSA KARAKAŞ'IN HESABI

2025 yılına girerken, emeklilik planları yapan yurttaşlar için önemli bir gelişme yaşanıyor. Kıdem tazminatı tavanı, memur maaşlarına yapılacak zamlarla beraber de yeniden belirleniyor.

SGK Başuzmanı İsa Karakaş konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "2025’de  kıdem tazminatı tavanı yaklaşık olarak 46.011,26 Türk Lirası’na yükselebilir. Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, 65 bin Türk Lirası maaş alan bir işçi, 2024 yılının sonunda emekli olursa 41.828,42 Türk Lirası tazminata hak kazanırken, eğer 2025 yılında emekli olursa bu rakam 46.011,26 Türk Lirası şeklinde olacak" ifadelerini kullandı.

 

Yüksek faizler konut yatırımcısının kafasını karıştırdı! Uzmanlar uyarıyor! Evini satan bir daha alamayacak! 

Konut almak isteyenler için 2025 uyarısı geldi! Fiyatlar artacak!

Motorine 84 kuruş, benzine 1 TL zam geliyor! Sürücülerin indirim sevinci kısa sürdü!