02 / 05 / 2024

2030'da Ay'da rezidans inşa edilecek!

2030'da Ay'da rezidans inşa edilecek!

Gelecek bilimciler teknolojinin akıl almaz gelişiminin hız kesmeyeceğini söylüyor. Buna göre 2020'de katlanabilir elektronikgazeteler çıkacak. 20 yıl sonra da ayda rezidans inşa edilecek



Fütüristler yani gelecek bilimciler gelecekte olması kuvvele muhtemel yenilikleri sıraladı. Buna göre, 2016'ya kadar kansere çare bulunacak, 2020'de katlanabilir elektronik gazeteler çıkacak. 2030'da da ayda rezidanslar inşa edilecek. Türkiyede mtürizmin öncülerinden Türkiye Fütüristler Derneği (TFD) Başkanı ve MGEN Gelecek Planlama Merkezi Kurucusu Ufuk Tarhan, 2030'a kadar yaşanması muhtemel teknolojik gelişmeleri anlattı.

Makineler çalışacak
Mevcut gelişmelere bakarak geleceğin teknolojisini yorumlayan Tarhan, dünyanın yeni bir dönüşüm ve farklılaşma sürecine girdiğini söyledi. Dünyanın dijitalleşme gibi yepyeni bir çağa girdiğini söyleyen Tarhan "İnsanların yaptığı işi makineler yapacak. Dünya bir çeşit 21. yüzyılın sanayi devrimi yaşayacak" dedi. Tarhan sözlerine şöyle devam etti: "Teknolojideki gelişmelere bakarak 2016'ya kadar kansere çare bulunacağım söylemek mümkün. 2020'de katlanabilir elektronik gazete¬ler çıkacak, 2025'te elektrikli arabalar azami 300'e kadar hız yapabilecek ve 2030'da da ayda rezidanslar inşa edilecek. Bu olağanüstü değişim insanlar için bir tehlike değil aksine yararlı bir gelişme olacak."

Köye yol değil internet gerek
Türkiye Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan, eldeki tek kuruşun bile teknolojiye yatırılması gerektiğine vurgu yaparak "Artık yol yapmasanız da olur. Köye yol değil internet lazım. Çünkü insanlar bilgisiz ve erişimsiz kalırsa hiç gelişemez" diye konuştu.
Bugün/Nesrullah Sonay 
 


Geri Dön