27 / 04 / 2024

2030'da insanlar gökyüzündeki dev otellerde tatil yapacak!

2030'da insanlar gökyüzündeki dev otellerde tatil yapacak!

Thomson Holidays isimli ingiliz seyahat şirketi, The Future Laboratory isimli danışma şirketinin öngörüsüne göre 2030'da insanlar gökyüzünde yüzen dev otellerde tatil yapacak



Gelecekte nasıl bir tatile çıkmayı hayal ediyorsunuz Thomson Holidays isimli ingiliz seyahat şirketi, The Future Laboratory isimli danışma şirketinden bu sorunun cevabını araştırmasını istedi. The Future Laboratory'nin öngörüsüne göre 2030'da insanlar gökyüzünde yüzen dev otellerde tatil yapacak. Thomson Holidays'e sunulan rapora göre, içinde bar ve restoranların bulunacağı, enerjisini doğal kaynaklardan sağlayacak olan tatil beldelerine gitmek için, insanlar yine havada duran havaalanlarından hareket edecek.Uzmanlar, yenilikçi teknolojiyle çalışacak otellerin banyosunda sifon için gereken suyun lavabodan veya duştan temin edileceğini, havalandırma konusunda ise güneşin odaya girmesinin nispeten engellenmesiyle tasarruf sağlanacağını söylüyor. Işıklandırmanın rüzgar ve güneş gücüyle gerçekleşeceği belirtilirken, müşterilerle iletişimin ısıyla çalışan dokunmatik çoklu ekranla sağlanacağı öngörülüyor. Meyve-sebzelerse yine havada yüzen özel bir bahçede yetiştirilecek. Geleceğin tatili raporuna göre, 2030'un en büyük havaalanlan, aynı zamanda eğlence ve konaklamanın bulunduğu 'gökşehirlefe dönüşecek.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:

2030'da ekolojik tatil moda olacak

Gelecekte tatilcileri uçan Cruise gemileri ve balkonunda meyve yetiştirilen otel odaları bekliyor

Thomson Holidays adlı tatil şirketi ˜geleceğin tatil anlayışı" ile ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre 2030 yılında tatilcileri uçan Cruise gemiler, otel odalarının balkonlarında meyve ağaçları ve açısını güneş ışığına göre ayarlayabilen pencereler bekliyor olacak.  

Fütüristik planlar hazırlayan The Future Laboratory şirketinin çalışmaları, geleceğin tatil anlayışının çevreye duyarlı, temiz ve ihtiyaca yönelik olarak yeniden yapılandıralacağını açıklıyor. Özellikle enerji konusunda yeni duyarlılıklar geliştirmek gerektiğini söyleyen fütüristler, otellerde güneş ve rüzgar enerjisinin daha çok kullanılacağını, duşta kullanılan suyun sifon sisteminde de kullanılabileceğini söylüyor. Yeryüzünde büyük oteller için alan kalmayacağını öngören araştırmacılar, yapıların hava boşluğunda yer alacak şekilde yeniden düzenleneceğini açıklıyor. (The Daily Mail)
Radikal

 


Geri Dön