21 tasarruf finansman şirketi 53 bin kişiyi mağdur etti!
Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye kararının ardından 53 bin kişi mağdur oldu.
Dünya Gazetesi köşe yazarı Canan Sakarya, bugünkü köşesinde tasarruf finansman şirketlerini kaleme aldı. İşte Canan Sakarya'nın '21 tasarruf finansman şirketi kapandı, 53 bin kişi mağdur oldu' başlıklı yazısı...
Mart'ta kanunlaşan Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile tasarruf finansman firmalarına 100 milyon Türk Lirası sermaye koşulu koyuldu, 21 tasarruf finansman şirketine ilişkin de tasfiye kararı alındı. Tasfiye edilen şirketler, katılımcılara paralarını geri vermediği için paralarını alamadıı ve mağdur duruma düştü.
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, faizsiz konut ve araç vaadiyle katılımcılardan para alan şirketlerin ortaya çıkardığı mağduriyetin araştırılması ve hak sahiplerinin paralarının verilmesi için Meclis’e araştırma önergesi sundu.
Kapanan şirketler sebebiyle 53 binden fazla kişinin mağdur olduğuna dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Mart ayında Meclis’ten geçen kanun nedeniyle adeta merpen altı olarak çalışan ve vatandaşların ev, araba hayalleriyle oynayan 21 firma kapandı. Kanunun çıkış amacı tasarruf finansman firmalarına 100 milyon TL sermaye başta olmak üzere belli kriterler getirmek olsa da düşünüldüğü gibi olmadı. Şartları yerine getiren firmalar halen çalışmaya devam ediyor. Getiremeyenler ise birer ikişer kapandı. Kapanan firmalar nedeniyle 53 binden fazla kişinin mağdur olduğu ifade ediliyor” diye konuştu.
Meclis’in 1 Ekim’de açılmasıyla beraber araştırma önergesinin genel kurulda görüşülmesi ve bir komisyon kurularak konunun derin bir şekilde araştırılıp çözülmesi amacıyla çaba sarf edeceğini dile getiren Sertel, mağdur vatandaşların şirketler ve BDDK arasında savrulduğunu belirtti.