27 / 04 / 2024

212 İstanbul AVM duvar örgü malzemesinde gazbeton kullanıyor

212 İstanbul AVM duvar örgü malzemesinde gazbeton kullanıyor

15 Ağustos 2009 Cumartesi günü açılan "212 İstanbul AVM" de inşaat malzemesi olarak AKG Gazbeton'u tercih etti



Son dönemlerde inşa edilen alışveriş merkezlerinin önemli bir bölümü ürün özellikleri ve uygulama kolaylıklarından dolayı duvar örgü malzemesi olarak gazbeton kullanıyor. 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü açılan "212 İstanbul AVM" de inşaat malzemesi olarak AKG Gazbeton'u tercih etti.

Taşıma, montaj ve uygulama kolaylığı, kayıplarının az olması ve istenen ölçülere pratik olarak adapte edilebilmesi nedeni ile AVM inşaatlarında duvar örgü malzemesi olarak Gazbeton kullanımı öne çıkıyor. Ürünün kolay uygulanabilir olması nedeni ile Gazbeton ile yapılan inşaatlar "hızla" tamamlanırken, işçilik maliyetlerinde de önemli ölçüde tasarruf sağlanıyor. 

Büyük alışveriş komplekslerinde başarı ile uygulanan AKG Gazbeton duvar örgü malzemeleri son olarak "212 İstanbul" AVM'de kullanıldı. Kavşak etüdü yapılmış ilk alışveriş merkezi olan "212 İstanbul" AVM, şehir merkezindeki AVM'lerde yaşanan trafik ve park sorununa yapıcı yaklaşımı ile farklılık getirdi.

İstanbul Bağcılar'da hizmete giren bu dev projenin inşasında gazbeton özellikle uygulama kolaylıkları, maliyet ve zaman avantajları gibi temel özelliklerinin yanı sıra çevreci yaklaşımı ile tercih edildi. AKG Gazbeton kullanılan 212 İstanbul'un ısıtma ve soğutma maliyetlerininde yüzde 50'e yakın oranda enerji tasarrufu sağlaması ve bu özelliği ile çevre korumasına hizmet etmesi amaçlanıyor.

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman "AVM sektöründe inşaat sürecini kısaltmak için sağlam ve kolay uygulanabilir inşaat malzemeleri tercih ediliyor. Tıpkı İstanbul'un en modern AVM'lerinden biri olan "212 İstanbul" gibi yurtiçi ve dışındaki birçok dev projede de gazbeton ürünlerinin kullanımı arttı" dedi.

 


Geri Dön