28 / 04 / 2024

212 İstanbul Power Outlet AVM açılıyor!

212 İstanbul Power Outlet AVM açılıyor!

Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi'nde bulunan tekstil markalarının, kendilerini Outlet yapmaya inandırdıklarını belirterek, "Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz" dedi



Akın, Bağcılar'daki 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin açılışını duyurmak amacıyla alışveriş merkezinde düzenlenen basın toplantısında, 37 yıl önce Güneşli bölgesine geldiklerinde bölgede sadece boş arsaların ve bir tavuk çiftliğinin olduğunu dile getirdi. "Biz buraya gelmeye korkardık. Burayı kurtlar basardı" diye konuşan
Akın, AVM'yi yapmaya başladıklarında ise etraflarının gelişmeye başladığını, bu nedenle kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi.

Yatırımlarının kriz dönemine rastlamasını ise şanssızlık olarak değerlendiren Akın, "Biz burayı inşa etmeye başladıktan altı ay sonra ekonomik kriz başladı. O noktada CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker bize destek oldular ve sıkıntımızı paylaştılar. Bu üç markanın yanımızda olması bize güç veriyor" şeklinde konuştu. 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin, mimarisine de çok önem verdiklerini dile getiren Akın, projenin inşaatının hala sürdüğünü ve bin 500-bin 600 kişinin çalışmaya devam ettiğini bildirdi.

AVM'nin adında bulunan "Power"ın, CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker mağazalarından kaynaklandığını anlatan Akın, şunları kaydetti: "Bu markaların buraya günlük getirecekleri insan sayısına baktığımızda CarrefourSA 10 bin, Media Markt 9 bin, Praktiker ise 4-5 bin kişi getireceklerini söylüyorlar, ancak biz daha fazla getirebileceklerini düşünüyoruz. Ayrıca, diğer mağazalarımızı da düşündüğümüzde yüksek bir müşteri girişi olacak. Burada 173 mağaza var. Biz burayı outlet yapmayı düşünmüyorduk aslında, ancak özellikle tekstil markalarımız, bizi outlet yapmaya inandırdılar. Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz." Nuri Akın, projenin maliyetinin 115 milyon avro olduğunu belirterek, öncelikle AVM'nin bulunduğu çevreyi rehabilite etmek istediklerini söyledi.

AVM'nin yanında açmayı düşündükleri rezidans projesine de değinen Akın, 212 İstanbul Power Outlet'in hizmete girmesi ile bölgenin değer kazanacağını belirterek, "Çok yakın bir tarihte 212 İstanbul Rezidans inşaatımızın da temellerini atacağız" dedi.

"İSTANBUL'UN EN YÜKSEK METREKARELİ OUTLET AVM'Sİ"

212 İstanbul Power Outlet AVM'nin Yönetim Firması "AVM mfi Partners" Genel Müdürü Aydın Yurdum da, Güneşli bölgesinin önemli bir kentsel dönüşümden geçtiğini belirterek, projenin bu dönüşümün içerisinde krizden etkilenmeden inşa edildiğini anlattı.

Perakende sektörü olarak krizden etkilendiklerini ve morallerinin bozulduğunu dile getiren Yurdum, "Ancak tüm olumsuzluklara rağmen 212 İstanbul Power Outlet AVM projesi tüm hızıyla devam etti ve cumartesi günü de yüzde 95 kiralama doluluğu, yüzde 75 de açılma oranıyla müşterilerimize hizmet verecek" dedi. Aydın Yurdum, 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin, İstanbul'un en yüksek metrekareli Outlet AVM'si olduğuna dikkati çekerek, "212" markası ile de projenin, İstanbul'un Avrupa yakasına hitap ettiğini söyledi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yurdum, bir soru üzerine, birçok markanın şu anda faaliyette olan Fabrika Satış Mağazaları'nı 212 İstanbul Power Outlet AVM'ye taşımak istediğini ifade etti. Son bir yılın perakende sektöründe indirimlerle geçen bir dönem olduğunu vurgulayan Yurdum, "Outlet"i bir markadan çok, gerçek anlamı ile kullanacaklarını belirtti.

MAĞAZALAR

CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay da, sadece inandıkları projelere girdiklerini belirtti.

212 İstanbul Power Outlet AVM'nin konum olarak iyi bir yerde olduğunu belirten Özay, bir AVM'de hem müşterinin hem perakendecinin hem de yatırımcının memnun olması gerektiğini ve bu projenin bu memnuniyeti sağlayabileceğini ifade etti.

Geçen hafta Bahçelievler Hipermarketlerini açtıklarını hatırlatan Özay, 2 hafta içerisinde 2 hipermarket açtıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Eylül ayında Erzurum'da da bir açılışımız olacak. Yatırımlarımıza devam ediyoruz. Burada açtığımız hipermarketimizle Türkiye'de 25, İstanbul'da 13 hipermarket sayısına ulaşmış olacağız. Süpermarket formatında da 150 süpermarkete ulaştık. Bu yıl içerisinde toplam 60 yeni mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Açtığımız mağazalarla istihdama da katkıda bulunuyoruz. Sadece bu yıl bin 800 kişiyi istihdam ettik ve yıl sonuna kadar bin 500 kişiye daha iş imkanı vereceğiz. Şu an 7 bin 550 çalışanımız var. Bu sayı, yıl sonunda 9 bini bulacak."

Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan da 212 İstanbul Power Outlet AVM'de açtıkları mağazalarının, İstanbul'daki 5'inci, Türkiye'deki 11'inci mağazaları olduğunu bildirdi. Topatan, yıl sonunda mağaza sayılarını 15'e çıkarmak istediklerini söyledi.

Praktiker Yapı Marketleri Ülke Müdürü Guenter Vosskaemper ise, kendisinin Türkiye'de ilk kez mağaza açılışı yaptığını ve buradaki mağazalarıyla Praktiker'in Türkiye'deki mağaza sayısının 11'e çıktığını ifade etti.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan haberler

212 Outlet AVM açılıyor

Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, 15 Ağustos'ta (yarın) açılacak 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi'nde (AVM) bulunan tekstil markalarının, kendilerini outlet (indirimli mağaza) olmaya ikna ettiğini belirterek, “Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi

Akın, Bağcılar'daki 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin açılışını duyurmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, 37 yıl önce Güneşli bölgesine geldiklerinde bölgede sadece boş arsaların olduğunu dile getirdi.
“Biz buraya gelmeye korkardık. Burayı kurtlar basardı” diye konuşan Akın, AVM'yi yapmaya başladıklarında ise etraflarının gelişmeye başladığını, bu nedenle kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi. Yatırımlarının kriz dönemine rastlamasını ise şanssızlık olarak değerlendiren Akın, “Biz burayı inşa etmeye başladıktan altı ay sonra ekonomik kriz başladı. O noktada CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker bize destek oldular ve sıkıntımızı paylaştılar. Bu üç markanın yanımızda olması bize güç veriyor” şeklinde konuştu.

Rezidans projesi gündemde
AVM'nin adındaki “Power”ın (Güç), CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker mağazalarından kaynaklandığını anlatan Akın, “Bu markaların buraya günlük getirecekleri insan sayısına baktığımızda CarrefourSA 10 bin, Media Markt 9 bin, Praktiker ise 4-5 bin kişi getireceklerini söylüyor. Ancak biz daha fazla getirebileceklerini düşünüyoruz. Burada 173 mağaza var. Biz burayı outlet yapmayı düşünmüyorduk ancak özellikle tekstil markalarımız, bizi outlet yapmaya inandırdı. Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Akın, proje maliyetinin 115 milyon euro olduğunu belirterek, öncelikle AVM'nin çevresini rehabilite etmek istediklerini söyledi. AVM'nin yanındaki rezidans projesine de değinen Akın, “Çok yakında 212 İstanbul Rezidans inşaatımızın da temelini atacağız” dedi.

‘Outlet'i marka olmaktan çıkaracağız'
212 İstanbul'un yönetim firması “AVM mfi Partners” Genel Müdürü Aydın Yurdum, 212'de “Outlet”i markadan çok, gerçek anlamı ile kullanacaklarını belirtti. CarrefourSA Kurumsal İlişkiler Direktörü Merter Özay, Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan ve Praktiker Ülke Müdürü Guenter Vosskaemper de toplantıda hazır bulundu.
Milliyet

"Köseyle köşeyi aynı AVM'de buluşturduk"

212 Power Outlet'in yatırımcısı Akın Holding Başkanı Nuri Akın, "Yaptığımız AVM'ye işinin ehillerini topladık. Köseyle köşeyi buluşturduk. Süper bir iş olacak" dedi
Akın Holding tarafından Edip İplik arazisine yapılan 212 Power Outlet'in basın toplantısında konuşan Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, "Babamın bir söz vardı; iş hayatında köse ve köşe çok önemli derdi. Bu AVM'deki mağazalar işlerinin köseleri biz de köşeyi bulduk. Köseyle köşeyi aynı yerde buluşturduk" dedi. Power isminin ilk kez bir çatı altında mağaza açacak olan CarrefourSa, Praktiker ve MediaMarkt'tan geldiğini dile getiren Akın, "Üç mağaza 23 bin ziyaretçi garantisi verdi. 173 mağazanın trafiğini de işin içine katarsak çok iyi iş yapacağız" dedi. AVM'nin kiralamasını üstlenen AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum da bölgenin fabrika satış ve outlet mağazalar açısından zengin olduğunu, değerlenen arazilerle birlikte fabrikaların yerlerini konut projelerine bıraktığını söyledi. Kapanan mağazalarla birlikte firma ve müşterinin AVM'ye kayacağını belirten Yurdum, LCWaikiki'nin en büyük outlet mağazasıyla yerini aldığını söyledi.

CarrefourSa 1500 kişiye iş verecek
AVM'de mağaza açacak CarrefourSa'nın Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, 2009'da 60 yeni mağaza daha açacaklarını bu şekilde ek bin 500 kişinin işe alınacağını söyledi. Özay, yıl sonu eleman sayısının 7 bin 550'ye ulaşacağını kaydetti.
Sabah

‘212 İstanbul'a 115 milyon Euro yatırdı, baskıyla ‘outlet' oldu     

İkitelli'de eski Edip İplik fabrikasının arsasına 115 milyon Euro'luk yatırımla yapılan 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi (AVM) yarın kapılarını açıyor. Akın Holding Başkanı Nuri Akın, “Outlet AVM yapmayı düşünmüyorduk ancak markalar bizi ikna etti. Praktiker, CarrefourSA ve MediaMarkt'ın gelmesi büyük güç verdi” dedi.


Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi projelerinden biri olarak İkitelli'de 115 milyon Euro'luk  yatırımla yapılan 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi (AVM), yarın kapılarını açmak üzere hazırlıklarını tamamladı. Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, “Aslında bir outlet AVM (fabrika fiyatına ürün satışı yapılan yer) yapmayı düşünmüyorduk, ancak özellikle tekstil markaları, bizi ikna etti. Biz de bu şekilde daha yüksek cirolar yakalanacağına inandık. Krizden dolayı morallerimiz bozulmuştu ama cesur bir yatırım yaptık. Kiralama doluluğumuz yüzde 95'e ulaştı. Praktiker, CarrefourSA ve MediaMarkt gibi üç kuvvetli markanın gelmesi de bize güç verdi. Sadece bu mağazalara günde 25 bin ziyaretçi hedefleniyor. Ayrıca, diğer mağazalarımızı da düşündüğümüzde yüksek bir müşteri girişi olacak” dedi.

Buraları kurtlar basardı
37 yıl önce Güneşli bölgesine geldiklerinde bölgede sadece boş arsaların ve bir tavuk çiftliğinin olduğunu hatırlatan Nuri Akın, “Burayı kurtlar basardı ve biz gelmeye bile korkardık. Alışveriş Merkezi projesine başladığımızda ise bölge artık çok gelişmişti. Projemizde 173 mağaza var” diye konuştu. Akın, projenin planlanmış rezidans kısmını yapmayacakları yönündeki iddialarla ilgili de şunları söyledi: “Rezidans projemizi eş zamanlı yürütmek yerine önce çevreyi rehabilite etmek istedik. Bu bölge, 212 İstanbul Power Outlet'in hizmete girmesi ile değer kazanacak. Çok yakın bir tarihte rezidans inşaatımızın da temellerini atacağız.”
212 İstanbul Power Outlet AVM'nin Yönetim Firması AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum, Güneşli bölgesinin önemli bir kentsel dönüşümden geçtiğini söyledi. Yurdum, şöyle devam etti: “Burası İstanbul'un en yüksek metrekareli Outlet alışveriş merkezi oldu. Birçok marka şu anda faaliyette olan Fabrika Satış Mağazaları'nı 212 İstanbul Power Outlet'e taşımak istiyor. Biz ‘outlet' kavramını gerçek anlamı ile burada uygulayacağız.”

Günde en az 10 bin müşteri hedefliyor

Carrefoursa Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Avukat Merter Özay, “Geçtiğimiz hafta Bahçelievler CarrefourSA Alışveriş Merkezi'ni açtıktan sonra, bu cumartesi de ikinci hipermarketimizi açıyoruz. Erzurum'da eylül'de  hipermarket açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Dört mağaza daha açacak

Geçtiğimiz günlerde Merter mağazasıyle birlikte 212 İstanbul'daki mağazasının da açılığını gerçekleştiren MediaMarkt'ın Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, “Media Markt olarak İstanbul'daki 5'inci, Türkiye'deki 11'inci mağazamızı açmış olduk. 2009'un sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 15'e çıkartacağız” dedi.
Hürriyet

Tekstil markaları istedi, en büyük indirim AVM'sini açıyoruz   
 
İstanbul Bağcılar'da inşa edilen 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi (AVM) yarın açılıyor. Açılışı duyurmak amacıyla alışveriş merkezinde basın toplantısı düzenleyen Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, 37 yıl önce Güneşli'ye geldiklerinde bölgede sadece boş arsaların ve bir tavuk çiftliğinin olduğunu dile getirdi.  
 
"Biz buraya gelmeye korkardık. Burayı kurtlar basardı." diye konuşan Akın, merkezi yapmaya başladıklarında ise etraflarının gelişmeye başladığını, bu sebeple kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi. Yatırımlarının kriz dönemine rastlamasını ise şanssızlık olarak değerlendiren Akın, "Biz burayı inşa etmeye başladıktan altı ay sonra ekonomik kriz başladı. O noktada Carrefoursa, Media Markt ve Praktiker bize destek oldu ve sıkıntımızı paylaştı. Bu üç markanın yanımızda olması bize güç veriyor." şeklinde konuştu.

Akın, projenin maliyetinin 115 milyon Euro olduğunu belirterek, öncelikle merkezin bulunduğu çevreyi rehabilite etmek istediklerini açıkladı. AVM'nin yanında açmayı düşündükleri rezidans projesine de değinen Akın, 212 İstanbul Power Outlet'in hizmete girmesiyle bölgenin değer kazanacağını belirterek, "Çok yakın bir tarihte 212 İstanbul Rezidans inşaatımızın da temellerini atacağız." dedi. Merkezin adında bulunan 'Power'ın, Carrefoursa, Media Markt ve Praktiker mağazalarından kaynaklandığını anlatan Akın, "Bu markaların buraya günlük getirecekleri insan sayısına baktığımızda Carrefoursa 10 bin, Media Markt 9 bin, Praktiker ise 4-5 bin kişi getireceklerini söylüyor, ancak biz daha fazla getirebileceklerini düşünüyoruz. Ayrıca, diğer mağazalarımızı da düşündüğümüzde yüksek bir müşteri girişi olacak. Biz burayı outlet yapmayı düşünmüyorduk aslında, ancak özellikle tekstil markalarımız, bizi outlet yapmaya inandırdılar." bilgisini verdi. 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin Yönetim Firması 'AVM mfi Partners' Genel Müdürü Aydın Yurdum da, merkezin İstanbul'un en yüksek metrekareli Outlet alışveriş merkezi olduğuna dikkati çekti. 173 mağazanın yer aldığı merkezde 6 bin 600 metrekarelik alan üzerine Media Markt'ın yanı sıra, 9 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu bir Praktiker, 11 bin 600 metrekare alanı bulunan bir de Carrefoursa yer alacak. Merkezin en üst katında da 9 salonlu Cinemarine, çocuk ve gençler için oyun-eğlence merkezi Samanyolu ve food court bölümü hizmet verecek. 
Zaman

212 AVM açılırken kardeş projesi yola çıktı

Akın Holding Başkanı Nuri Akın, yarın açılacak olan 212 Alışveriş Merkezi'ndeki tekstil markalarının, kendilerini projeye inandırdıklarını belirterek “Daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Akın, 37 yıl önce Güneşli'ye geldiklerinde boş arsaların ve bir tavuk çiftliğinin olduğunu dile getirdi. “Buraya gelmeye korkardık. Kurtlar basardı” diye konuşan Akın, AVM'nin yanına residence yapacaklarını da söyledi. Akın “Çok yakında 212 İstanbul Residence'ın da temelini atacağız” dedi. Öte yandan Praktiker Yapı Marketleri de 212'de 11'inci mağazasını yarın açacak.
Star

Akın, en büyük outlet merkezini kurdu

Akın Holding, Güneşli'deki 212 İstanbul Power Outlet AVM'yi yarın açıyor. Yakında AVM'nin yanına 212 İstanbul Rezidans'ın da temeli atılacak

Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın, yarın açılacak 212 İstanbul Power Outlet Alışveriş Merkezi'nde (AVM) bulunan tekstil markalarının, kendilerini outlet yapmaya inandırdıklarını belirterek, “Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.
Akın, Bağcılar'daki 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin açılışını duyurmak amacıyla alışveriş merkezinde düzenlenen basın toplantısında, 37 yıl önce Güneşli'ye geldiklerinde bölgede sadece boş arsaların ve bir tavuk çiftliğinin olduğunu dile getirdi.
“Biz buraya gelmeye korkardık. Burayı kurtlar basardı” diye konuşan Akın, AVM'yi yapmaya başladıklarında ise etraflarının gelişmeye başladığını, bu nedenle kendilerini çok şanslı hissettiklerini söyledi.
Yatırımlarının kriz dönemine rastlamasını ise şanssızlık olarak değerlendiren Akın, “Biz burayı inşa etmeye başladıktan altı ay sonra ekonomik kriz başladı. O noktada CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker bize destek oldular ve sıkıntımızı paylaştılar. Bu üç markanın yanımızda olması bize güç veriyor” şeklinde konuştu. AVM'nin adında bulunan “Power”ın, CarrefourSA, Media Markt ve Praktiker mağazalarından kaynaklandığını anlatan Akın, şunları kaydetti: “CarrefourSa günde 10 bin, Media Markt 9 bin, Praktiker ise 4-5 bin kişi getireceklerini söylüyorlar, ancak biz daha fazla getirebileceklerini düşünüyoruz. Ayrıca, diğer mağazalarımızı da düşündüğümüzde yüksek bir müşteri girişi olacak. Burada 173 mağaza var. Biz burayı outlet yapmayı düşünmüyorduk aslında, ancak özellikle tekstil markalarımız, bizi outlet yapmaya inandırdılar. Biz de daha yüksek cirolar yakalayacağımıza inanıyoruz.”
Nuri Akın, projenin maliyetinin 115 milyon avro olduğunu belirterek, AVM'nin yanında açmayı düşündükleri rezidans projesi için, “Çok yakın bir tarihte 212 İstanbul Rezidans inşaatımızın da temelini atacağız” diye konuştu.
Radikal


Geri Dön