Sektörel

216 Sancaktepe Konutları'nın temeli atıldı!

Sancaktepe´de 216 Yapı tarafından inşa edilen 216 Sancaktepe Konutları´da yapılan geniş çaplı araştırma sonucu, nasıl bir site yapılacağını belirledi

Toplumsal olayların belirleyicisi olan anket ve araştırmalar, konut sektörüne de girdi. 216 Yapı, 208 konutluk projenin temelini atmadan önce geniş bir araştırma gerçekleştirdi

Halkın konut talebinin ve isteklerinin ele alındığı araştırma sonuçlarıyla ulaşımı kolay, fiyatı ucuz ve gereksiz lüksten arındırılmış 216 Sancaktepe Konutları´nın temeli atıldı.

Projelerini `sizi düşünen tek konut projesi´ mesajıyla inşa ettiklerini belirten 216 Yapı Genel Müdürü Bilent Dündar, lokasyon olarak Sancaktepe´yi ulaşım kolaylığı ve ferahlığı açısından tercih ettiklerini belirtti. Projede binaların `akıllı tasarım´ konseptiyle kurgulandığına dikkat çeken Dündar, yapım aşamasından önce geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, "Toplumsal alanlarda sıkça kullanılan alan araştırması bizde tercih ettik. Halkın konut talepleri ve beklentilerini araştırdık. Bu araştırma verileri ışığında konuttan temel beklentilerin neler olduğunu saptayarak hareket ettik" diye konuştu.

Halkın ne tip ev istediğini bilerek yola çıktıklarını Altan Dündar, "Oda sayısı, kullanım alanı, daire blok ve site özelliklerine kadar her türlü araştırmanın yapıldığı bu sistem sonuçlarına göre, konutların yapımı planlanıyor ve projelendiriliyor. Bu yolla Anadolu ve Avrupa yakası olarak iki ayrı kıtada süregelen bu araştırmalar ile müteahhitlerin kafalarında yer alan birçok soru çözülmüş, hedef kitle anlaşılmış beklentilerden ziyade istekler ve ihtiyaçlar doğrultusunda ev modelleri inşa edilmiş olunuyor" diye konuştu.

Araştırmalar profesyonel firmalar ile uzun soluklu bir çalışmanın ürünüdür. Tüketicinin günlük hayatta karşılaştığı sorunları ortadan kaldırıcı bir yol izleyerek tasarlanmış projede, önemle göz önüne alınan bazı konular aşağıda belirtilmiştir.

Yarının masrafını bu günden tasarruf ediyor

Pahalı konut alarak yarının harcamasını bu günden ipotek etmek istemeyenlerin tercihi olması beklenen 216 Sancaktepe Konutları, uygun fiyatla alıcısı ile buluşarak masraflarını bu günden tasarruf ediyor.

Aynı fiyata bir oda fazla alın

Sancaktepe´de inşa edilen proje 10 blokta 208 konuttan meydana geliyor. Gereksiz lüksten arındırılan sitede konutlar 93 metrekare ile 163 metrekare aralığında bulunuyor. 2009 Haziran´da temiliatılan projede ilk eteptan oluşan 80 konut Aralık 2010´da teslim edilecek. 128 konutta 2011 yılını sonunuda teslim edilecek.Salonlar ve mutfakların geniş ve kullanışlı yapılarıyla dikkat çektiği projede duvarların özel sistemlerle yalıtılmasından, kullanım kolaylığı sağlayan engelli dostu düzayak asansörlere, merkezi tv-uydu sistemlerinden evden güvenlik kameralarını izleyebilmeye kadar uzanan geniş bir yelpaze 216 Sancaktepe Konutları´nda düşünüldü.
Milliyet