04 / 05 / 2024

216 Yapı, Kuveytlilerin 100 milyon dolarlık teklifini geri çevirdi!

216 Yapı, Kuveytlilerin 100 milyon dolarlık teklifini geri çevirdi!

216 Yapı'nın Genel Müdürü Bülent Dündar, Kuveytlilerden 100 milyon dolarlık proje ortaklığı teklifi aldıklarını ama kabul etmediklerini söyledi



Şirket, Çekmeköy'de kendi sermayesiyle 3 yeni projeye start verecek. İnşaat sektörüne dede mesleğini sürdürerek devam eden 216 Yapı Genel Müdürü Bülent Dündar, yeni projeler için Kuveyt'li bir bankadan 100 milyon dolarlık proje ortaklık teklifi aldığını ancak kabul etmediklerini kaydetti. Amaçlarının ülkeye döviz getirmek olduğunu belirten Dündar, teklifi kabul etmeme nedenini ülkeden para çıkışını istememesine ve planlanan projelerde öz sermayelerinin yeterli olmasına bağladı. "Yabancı ile proje ortaklığına girdiğimizde yabancı gelip karı alıp gidecek. Bu durumda ülkeden para çıkacak" diyen Dündar, 2012 yılı için Çekmeye'de 3 yeni projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Projelerden ikisi butik bir diğeri ise 350 daireli karma bir proje olacak.

Tüm daireler ormana bakacak

Şirketin geliştireceği ilk proje 3 bin metrekare arsa üzerinde 5 katlı ve 11 katlı iki blokta toplam 70 daireden meydana gelecek. Daireler 2+1 ve 3+1 tipinde olacak. Sosyal donatılar arasında yüzme havuzu ve spor salonunun yanı sıra olmazsa olmazlar arasında yer alan çocuklar için servis bekleme alanları, yaşlılar ve engelliler için hayatı kolaylaştıran unsurlar bulunacak. 2+1 daireler 100 metrekare, 3+1 daireler ise 130 metrekare olarak planlanacak. Dairelerin tümü ise orman manzarasına hakim olacak. Fiyatlarda ise metrekare başlangıç fiyatı 2 bin 500 lira olarak veriliyor.

İkinci proje Taşdelen'e

Çekmeköy'de planlanan bir diğer proje ise 114 daireden meydana gelecek. Farklı büyüklükte 2 tip 2+1 ve 3+1 daire yer alacak. Metrekareler 2+1'de 100 ve 110, 3+1'de ise 140 metrekare büyüklükte olacak. Proje 5 bin metrekare arsa üzerinde inşa edilecek. 10'ar katlı 2 blok ve 11 katlı bir blok olmak üzere toplamda 3 blokta yükselecek projede metrekare fiyatları başlangıçta 2 bin 500 lira olarak planlanıyor. Projenin yüzde 75'i yeşil alana ayrılacak. 

Rezidans da yapacak

2012 planları arasında bir de rezidans projesi bulunuyor. Şirket şu an 36 dönüm bir arazi üzerinde görüşme yapıyor. Anlaşma sağlandığı taktirde yine Çekmeköy'de bulunan bu arazide hem rezidans hem de konut projesi hayat bulacak. Rezidans 20 katlı olacak. Konut bloklarında ise yaklaşık 10'ar katlı 5 blok planlanıyor. Arazinin inşa edilen Özyeğin üniversitesine yakın olması nedeniyle bu projede diğerlerinden farklı olarak 1+1 tipi dairelere de yer verilecek. Yine arazinin geniş olması nedeniyle projede kreş de yer alacak.  Metrekare fiyatları ise bu projede 3 bin 500 liradan başlayacak.

Haliç ve Kartal'da arazi bakıyor

Planlanan projelerin yanı sıra yeni arsa geliştirme çalışmaları da tam hız devam ediyor. Şirket hali hazırda Avrupa yakasında haliç civarında kentsel dönüşüme giren fabrika arazileri ile ilgileniyor ve fabrika sahipleri ile görüşme yapıyor. Anadolu yakasında ise ilgi alanına Kartal ve Maltepe giriyor.

Beklentilere yönelik araştırma yaptırdı

Ürettiği projelerde kullanıcıların ihtiyacı olanları yapmak, ihtiyacı olmayanları da yapmamak üzerine bir prensip geliştiren şirket, bunun için bir araştırma yaptırdı. Araştırma konut alıcıları ile 3 yıl içinde konut almayı planlayan kişilerle yapıldı. Araştırma sonucunda konut alıcılarının en fazla talep ettikleri sosyal donatıların arasında sauna, Türk hamamı, golf sahası gibi unsurların bulunmadığı ortaya çıktı. Ev alıcıları projelerden beklentilerini yaşlılar ve engellilerin hayatını kolaylaştıracak yürüme alanları, otoparktan düz ayak asansörle katlara çıkma, çocuklar için servis bekleme alanları, kreş ve düşük aidat olarak sıraladı. 216 Yapı'da tüm bu beklentileri karşılayan  projeler üretmeye başladı. Şirket, 216 Sancaktepe projesinde düz ayakla ulaşılan mekanlar, Braille alfabesi olan asansör, çocuk odasında bulunan camda kilit ve çocukların servis bekleyeceği kapalı alan geliştirdi. Projede gereksiz ortak kullanım alanları yaratılmadığı için aidatlarda düşük tutuldu.  

Emine Açar/Bugün


Geri Dön