Kira

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..Suat Eken isimli kiracı, dükkan sahibinin talebiyle birlikte fahiş bir zamla karşılaşınca tepki gösterdi

Bursa'da kiracıları yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. Suat Eken isimli kiracı, dükkan sahibinin talebiyle birlikte fahiş bir zamla karşılaşınca tepki gösterdi. Kirası 4.700 TL olan Eken, dükkan sahibinin isteği üzerine kirayı 7.450 TL olarak banka hesabına yatırdı. Ancak, kirayı 2 ay süreyle 22 kuruş eksik yatırdığı gerekçesiyle dava açıldı ve mahkeme tahliye kararı verdi.

Karar'de yer alan habere göre; Eken, bu duruma tepki göstererek, "Bugün burayı taşımam 700-800 bin ya da 1 milyon liraya yakın maliyet oluşturacak. Peki ne için? 22 kuruş için. Yazık, ben buna üzülüyorum" dedi.

Suat Eken, uzun yıllardır parke ve duvar kağıdı hizmeti verdiği yerden Nilüfer ilçesindeki Ata Bulvarı'ndaki dükkana taşındıktan sonra 2022 yılında gelen zamlarla kirayı 4.700 TL'ye çıkardığını belirtti. Ancak, 7 ay sonra kiraya bir zam daha geldi ve güncel kira miktarı 7.450 TL olarak belirlendi. Kiracı, 2 ay süreyle 22 kuruş eksik ödeme yapmasının mahkemeye taşınmasıyla tahliye kararıyla karşılaştı.

Eken, 2 gün önce mahkemede aldığı kararın 22 kuruş yüzünden olacağını hiç düşünmediğini ifade etti. 2017 yılından bu yana emek verdiği dükkandan sadece 22 kuruş yüzünden ayrılmak zorunda kaldığını belirten kiracı, dükkanı terk etmenin maliyetinin 1 milyon lira olduğunu ve emeğinin boşa gittiğini söyledi.

Bu olay, kiracıların hakları ve kira sözleşmeleri konularında dikkat çekici bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. Kiracılar, kira sözleşmelerini dikkatlice gözden geçirerek ve yasalara uygun olarak kiralarını ödeyerek benzer sorunların yaşanmasını önleyebilirler.

Vakıf Katılım'dan ikinci el araç alacaklara flaş kampanya!
Ekonomist Mustafa Sönmez: Doların 24TL'ye ulaşması enflasyon tehlikesini artırıyor!
Asgari ücretlilere acı haber: Hükümetin '500 Dolar' planı havada kaldı! Yeni ücret 10 Bin TL'nin altında sıkışabilir!
Gram altın 2 ay sonra 1.700 TL olacak! Çantasını alan herkes hemen şimdi kuyumcuya fırlayacak!