Genel

22 metrekarelik saray yavrusu görenleri hayrete düşürüyor!

Tayvan'ın Taipei kentinde bir mimarlık şirketi, inanılmazı başararak 22 metrekarelik bir alanı adeta saray yavrusuna dönüştürdü.

 

Şehirleşmenin giderek artmasıyla, insanlar büyük kentlere göç ederek daha iyi şartlar altında yaşamak istiyor. Diğer bir yandan büyük şehirlerdeki hayat pahalılığı, insanların çok dar alanlarda yaşamasına neden oluyor.  Tayvan bunun en somut örneklerinden biri. 

HaberTürk gazetesinde yer alan habere göre, Tayvan başkenti Taipei'den bir tasarım ekibi, ufacık bir evin bile saray yavrusu olabileceğini kanıtlayan bir projeye imza attı.

Ekip, doğru renk seçimi ve uygun eşyalarla 22 metrekarelik daireyi daha büyük göstermenin de yolunu buldu. İç mimarlar, öncelikli olarak müşterilerinin ihtiyaçlarını dinledi. 

Ev sahipleri çok fazla yurtdışı seyahatlerine çıktıkları için en fazla sıcak bir duşa ve rahat bir yatağa ihtiyaç duyuyordu. Bu nedenle en çok o alanlar geniş tutuldu. 

Evde bir santimetrelik bir alan bile boşa harcanmadı.


Daha ferah ve geniş gösterebilmek için boya ve dekorasyonda açık tonlara yer verildi. Ev iki kattan meydana geliyor. İlk katta oturma odası, banyo ve mutfak yer alıyor.

 

Merpenlerin iç kısmı gardırop olarak kullanılıyor. Üst kat ise tamamen yatak odasına ayrıldı.

Mutfakta ufak bir buzdolabı ve çamaşır makinesi bulunuyor.  Zaten çok fazla seyahate çıkan aile için ufak buzdolabının da önemi pek fazla yok.  Banyo da diğer odalar gibi sade. Tuvalet, lavabo ve küvetten meydana geliyor.