Genel

2,2 milyar dolarlık Galataport’tan çıkan BLG Capital, gözünü İtalyan otellerine dikti!

Türkiye merkezli BLG Capital şirketi, 2,2 milyar dolarlık İstanbul liman inşaatındaki hissesini sattıktan sonra İtalya'da lüks gayrimenkul projelerine yatırım yapmayı hedefliyor.

Türkiye merkezli BLG Capital şirketi, 2,2 milyar dolarlık İstanbul liman inşaatındaki hissesini sattıktan sonra İtalya'da lüks gayrimenkul projelerine yatırım yapmayı hedefliyor.  Bloomberg'in  aktardığı habere göre yurt içindeki yüksek faiz oranları onu yurtdışına açılmaya itiyor.

BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili bir röportajda, yaklaşık olarak 8 milyar dolarlık varlığı yöneten ve tarihi binaların lüks restorasyonlarıyla tanınan özel sermaye şirketinin, Milano'daki otel projeleri de dahil olacak şekilde pek çok  İtalyan anlaşması üzerinde çalıştığını söyledi.

Yaptığı açıklamada söz konusu projelerin, Yunanistan ve Türkiye'yi de içerebilecek Akdeniz odaklı bir konaklama fonunun parçası olacağını dile getiren Serdar Bilgili, BLG'nin ABD, Avrupa ve Orta Doğu'daki mevcut kurumsal yatırımcılarından sermaye toplamayı beklediğini dile getirdi.


ÖNCE GALATAPORT HİSSELERİNİ SATTI SONRA İTALYA'YA YÖNELDİ

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre İtalya'ya yöneliş, BLG'nin İstanbul'daki Galataport adlı liman, ofis ve perakende geliştirme projesindeki yüzde 19 hissesini çoğunluk ortağı Doğuş Grubu'na satmasından sonra geldi.

Bloomberg, Salı günü Doğuş'un 1.02 milyar Euro'luk (1.1 milyar dolar) ödenmemiş kredi sebebiyle projedeki hisselerinin bir kısmını potansiyel olarak yerel bankalara devretmek için görüşmeler yaptığını açıkladı.

"DOĞUŞ İLE AYRILMAMIZ GEREKEN BİR NOKTAYDI"

Söz konusu bu röportajda Serdar Bilgili, “Yeniden finansmanla beraber Doğuş kendi yoluna gitmek zorunda kaldı. Ayrılmamız gereken bir noktaydı, bu nedenle çıkışı refinansmandan önce yaptık” dedi. Serdar Bilgili ayrıca açıklamasında BLG'nin 2.Türk gayrimenkul fonunun sekiz yıllık süresinin bu senenin  sonunda biteceğini de söyledi.

250 MİLYON EUROLUK LÜKS GAYRİMEKUL FONU PLANI FAİZ BEKLEMESİNDE

Serdar Bilgili, Türkiye'de lüks gayrimenkul için 250 milyon Euro’luk yeni bir fon oluşturmaya yönelik önceki planların, Merkez Bankası'nın gösterge faiz oranını yüzde 50'ye yükselttiği parasal sıkılaştırma programı sebebiyle beklemede olduğunu belirttii ve “Faiz oranları yüzde 15-yüzde 20'ye düşene kadar gayrimenkule büyük bir fon akışı göreceğimizi sanmıyorum” dedi.

BLG'nin Türkiye'deki diğer varlıkları arasında Soho House ve Ritz Carlton Residences'ın yerel şubeleri de var. Ayrıca mega kent İstanbul'daki 18. yüzyıldan kalma Les Ottomans otelinin teminat olarak gösterildiği bir borcu da devraldıklarını dile getiren Serdar Bilgili, anlaşmanın detayları hakkında bilgi vermekten kaçındı.

 

Ege-Koop'tan İzmir'e 3 yeni proje! En az 499 bağımsız bölümlük projelerin detayları belli oldu!

Belediyelerden iki şehirde tripleks iş yeri ve konut imarlı arsalar!

Emlakta doğrulanmış ilan 1 Ocak'ta zorunlu oluyor: 'Elektronik İlan Doğrulama Sistemi' 10 soruda tüm detaylarıyla...