Ekonomi

23 ülke merkez bankasını kadınlara emanet etti!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na Hafize Gaye Erkan'ın atanmasıyla dünyada merkez bankasını yöneten kadın sayısı 23’e çıkmış oldu. İşte detaylar!Bu haber sonrası da 180'i geçen ülkenin merkez bankası başkanına dair yapılan araştırmada bakın nasıl bir sonuç ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı'na atandı. Bu haber sonrası da 180'i geçen ülkenin merkez bankası başkanına dair yapılan araştırmada bakın nasıl bir sonuç ortaya çıktı.

İşte ayrıntılar…

2013 yılında kadınlar tarafından yönetilen merkez bankası sayısı 21’di. Şimdi bu rakam 2023 yılında 22 oldu. Son olarak da Türkiye’nin Merkez Bankası Başkanlığına Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesi ile de bu sayı 23'ü buldu. Size şimdi diğer ülkelerin merkez bankası başkanlarını tanıtalım…

2019 yılında bu yana Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanlığını Christine Lagarde üsteleniyor. Ağustos 2012 yılından bu zamana kadar Sırbistan Merkez Bankasını Jorgovanka Tabakovic yönetiyor. 2008 yılından bu zamana kadar Aruba Merkez Bankası Başkanlığı görevini Jeanette Semeleer yapıyor.

2002 yılından bu zamana kadar Cayman Adaları Finansal Otoritesi Başkanlığı görevini Cindy Scotland yapıyor. Şili Merkez Bankası Başkanlığını 2022'den beri Rosanna Costa üstleniyor.

2021 yılından beri Demokratik Kongo Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığını Malangu Kabedi-Mbuyi yürütüyor. Honduras Merkez Bankası Başkanlığını 2022 yılından beri Rebecca Patricia Santos Rivera yapıyor.

2018 yılından bu zamana kadar Anita Angelovska Bejoska, Makedonya Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanlığını ve Nor Shamsiah Mohd Yunus 2018 yılından bu zamana kadar Malezya Merkez Bankası Başkanıdır.

Meksika Merkez Bankası Başkanlığını, 2022 yılından beri Victoria Rodriguez Ceja yürütüyor.  2022 yılından beri Norveç Merkez Bankası Başkanlığını Ida Wolden Bache yapıyor.

Ev almak isteyenler buraya dikkat! Emlak balonunda beklenilmeyen kıpırdanma!

Elektrikli otomobillerin o sorunu çözüldü!

Hyundai büyük zammı duyurdu! İşte o modelin fiyatı!