Kent Haberleri

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımda, kentlerde gürültü kirliliğini en aza indirmek amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini, çevreye ve insana saygılı kentler için gürültü kirliliğini en aza indirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, çocuk sesleri ve kuş cıvıltılarının birbirine karıştığı huzurlu kentler hedefiyle gürültü bariyerlerinin miktarını arttırdıklarına değinen Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımına da devam ettiklerini dile getirdi.

66 şehrin gürültü haritası, 24 şehrin de gürültü eylem planı tamamlandı

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının açıklamasında da gürültü ile mücadeleye yönelik çalışmalar kapsamında 66 şehrin gürültü haritası ile 24 şehrin gürültü eylem planının tamamlandığı  belirtildi ve Türkiye genelinde 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacağı bilgisi verildi.

Paylaşılan bilgilere göre, "Çevresel Gürültü Kontrol Yönetmeliği" kapsamında şehirlerde gürültü kirliliğinin azaltılması ve kontrolü, akustik planlamanın yapılması, sessiz alanların korunması için gürültü haritaları hazırlanarak çevresel gürültü eylem planları oluşturulduğu bildirilen açıklamada, eylem planları kapsamında belirlenmiş olan bölgelerde özellikle kara yolu ve demir yolu kaynaklı gürültünün azaltılması amacıyla gürültü bariyeri uygulamalarının hayata geçirileceği bildirildi.

65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri şehirlere kazandırılacak

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı'nda yer alan, yerel yönetimlerce yapılacak gürültü bariyeri projelerine, bakanlık tarafından finansal destek sağlandığı kaydedildi.

Paylaşılan detaylara göre, Ümraniye Millet Bahçesi E-80 kara yolu mevkisinde 5 bin 737, Çekmeköy ilçesi 0-6 Çevre Yolu-Doğa Parkı Yanı Şile Yolu mevkisinde 4 bin 100, Konya-Adana Çevre Yolu Adliye Sarayı önü civarında 1416 olmak üzere toplam 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerinin tamamlandığı bildirilen söz konusu açıklamada, İstanbul Ümraniye'de 19 bin 530, Başakşehir'de 10 bin 500, Gaziantep'te 18 bin 336, Konya'nın Karatay ilçesinde 5 bin 982 metrekare olmak üzere toplam 54 bin 348 metrekare gürültü bariyeri proje çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada, onaylanan söz konusu projeler tamamlandığında, 65 bin 601 metrekare gürültü bariyerinin şehirlere kazandırılacağı bildirildi.

 

Belediye akaryakıt istasyonu imarlı arsa satacak!

İstanbul'un haziran ayı enflasyonu belli oldu!

Aile destek ödemesinde son dakika: Aile destek ödemeleri temmuzda devam edecek mi? Aile destek ödemeleri bitti mi?