28 / 04 / 2024

24 Kasım'da öğretmenlere yüzde 50 indirim! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika 'Öğretmenler Günü' açıklaması!

24 Kasım'da öğretmenlere yüzde 50 indirim! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika 'Öğretmenler Günü' açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı son dakika açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle 24-30 Kasım tarihleri arasında hızlı tren ve ana hatlarda öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle 24-30 Kasım tarihleri arasında öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacağını söyledi.

Son dakika aktarılan detaylara göre, 24-30 Kasım haftasında hızlı tren ve ana hatlarda öğretmenlere yüzde 50 indirim uygulanacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, öğretmenlerin haklarının ödenemeyeceğine değinerek, "Öğretmenler Günü Haftasında kıymetli öğretmenlerimize hediye vermek istedik" dedi.

Yıl boyunca TCDD Taşımacılık tarafından öğretmenlerimize tüm tren seyahatlerinde normalde yüzde 15 oranında indirim yapıldığını anımsatan Bakan Uraloğlu, "24-30 Kasım tarihleri arasında da YHT (Yüksek Hızlı Trenlerimiz) ile anahat trenlerimizde öğretmenlerimize bu indirim oranı yüzde 50 olarak uygulanacak" diye ifade etti.

ÖZEL OKULLARDAKİ ÖĞRETMENLERİ FAYDALANACAK MI?

Bakan Uraloğlu, söz konusu uygulamadan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ya da Bakanlık tarafından onaylanmış her derece ve türdeki özel ve resmi okullarda halen çalışma hayatına devam eden müdür ve müdür yardımcıları dahil tüm öğretmenler, uygulama ve araştırma merkezleri dahil tüm yükseköğretim kuruluşlarında çalışan öğretim elemanları ve Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlerinde faydalanacağını söyledi.

Uraloğlu, indirim uygulamasından yararlanabilmek için öğretmen kimlik kartlarının ibraz edilmesinin yeterli olacağını bildirdi.

Öte yandan Bakan Abdulkadir Uraloğlu, ara tatil döneminde yüksek hızlı tren (YHT),  Marmaray  ve Başkentray'da yolcu sayısı açısından rekor tazelendiğini kaydetti.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Öğretmenler Günü, 1981 senesinde Türkiye’de ilk kez kutlanmaya başlanan ve o günden bu yana her sene 24 Kasım tarihinde gerçekleştirilen bir etkinliktir. Bu özel gün, öğretmenlere olan saygı ve minnettarlığı ifade etmek için düzenlenir. 24 Kasım, Mustafa Kemal Atatürk’ün millet meclisi tarafından başöğretmen seçildiği gün olması sebebiyle özel bir anlam taşır.

Sürdürülebilir Kent Buluşmaları’na bir yenisi daha eklendi! Sektör temsilcileri Bursa'da bir araya geldi!

Belediye KDV'den muaf 3 arsa satacak! İhalesi 5 Aralık'ta!

Fiat kampanya düğmesine bastı! Tamamen elektrikli Fiat 500e modeline kasım kampanyası! 


Geri Dön