29 / 04 / 2024

24. Uluslararası Yapı Fuarı, Altınpark Expo'da açıldı!

24. Uluslararası Yapı Fuarı, Altınpark Expo'da açıldı!

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Yapı Fuarı, Ankarada Altınpark Expo Center Fuar Alanında başladı. Nisan ayında İstanbulda gerçekleştirilen fuar, Ankaranın ardından ekim ayında da İzmire taşınacak



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun Türk inşaat sektörünün, son dönemde uluslararası ölçekte yakaladığı başarı, dünya ortalamasının üstünde gelişme sağlayan diğer ülkelerin altyapı ihtiyaçlarının karşılaması, Türk firmaları için önemli bir fırsat yarattı dedi.

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen 24. Uluslararası Yapı Fuarı, Ankarada Altınpark Expo Center Fuar Alanında başladı. Nisan ayında İstanbulda gerçekleştirilen fuar, Ankaranın ardından ekim ayında da İzmire taşınacak.

Fırsat yarattı

Fuarın açılışında konuşan Uzun, Türk inşaat sektörünün, son dönemde uluslararası ölçekte yakaladığı başarının, dünya ortalamasının üstünde gelişme sağlayan diğer ülkelerin alt yapı ihtiyaçlarını karşılamasının, Türk firmaları için önemli bir fırsat yarattığına dikkat çekti.

2006 yılından itibaren İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  Yapı Fuarlarına katılarak faal destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getiren Uzun, yapı sektöründeki firmaları ve ilgileri ortak bir platformda buluşturan Yapı Fuarlarının sektördeki karar mekanizmaları ve üst düzey yöneticiler ile iletişim kurma ve çözüm yolu bulma anlamında önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.
Bakanlık olarak, AB Komisyonu Yapı Kongresi toplantılarına düzenli olarak katıldıklarını söyleyen Uzun, Yapı Malzemeleri Teknik Komitesi çatısı altında da faaliyetler düzenlediklerini belirtti.
Hürriyet


Geri Dön