Kent Haberleri

2,5 litrelik kolaya zam geldi! Mayıstan itibaren kola bu fiyata satılacak! Görenler şok olacak

Gıda fiyatları artmaya devam ediyor. Zamlar dur durak bilmezken son olarak da aralık ayında zam yapılan kola mayıstan itibaren bir zam daha geleceği açıklandı. Bu fiyatı görenler şok olacak.  Gıdadan giyime, enerjiden temizlik ürünlerine kadar birçok ürünün fiyatına her geçen gün zam gelmeye devam ediyor

Coca Cola İçecek Anonim Şirketi, 2,5 litre kolaya mayıs ayı itibariyle zam geleceğini açıkladı. Gıdadan giyime, enerjiden temizlik ürünlerine kadar birçok ürünün fiyatına her geçen gün zam gelmeye devam ediyor. Son olarak kolaya gelen zam ise görenleri şok edecek. 

2,5 LİTRELİK KOLA 40 TL OLDU!

Aralık ayında zam yapılan kolaya Mayıs ayından itibaren yeni zam geldi. Milyonlarca kişinin sofrasından eksik etmediği kolanın fiyatı görenleri şaşkına çevirdi. Coca Cola İçecek Anonim Şirketi, 2,5 litre kolanın 40 TL’ye satılacağını duyurdu.

Vatandaşın maaşı enflasyon karşısında erimeye devam ederken, başta gıdaya gelen zamlar gündemden düşmüyor. Gıdadan giyime, enerjiden temizlik ürünlerine kadar birçok ürüne zam gelmeye devam ediyor. 

Son zam haberi ise ünlü içecek firması Coca Cola’dan geldi. Dev firma mayıs ayından itibaren 2,5 litrelik kolanın fiyatlarına zam geleceğini duyurdu. Buna göre önümüzdeki ay 2,5 litrelik kolanın fiyatı 40 TL olacak.

KOLA ARALIK AYINDA 30 TL OLMUŞTU!

Mayıs ayında 40 TL olacak kolaya Kolaya bir önceki zam ise yılbaşına sayılı günler kala gelmişti. Aralık ayının son haftasında 2,5 litre kolanın fiyatı 30 TL’ye çıkmıştı.

TÜRKİYE'DE GIDA FİYATLARI ARTMAYA DEVAM EDİYOR!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı yıllık tüketici enflasyonu (TÜFE) Mart 2023’te yüzde 51 oldu. Bu geçtiğimiz yılın aynı ayına göre göre değişimi gösteriyor. On iki aylık ortalamalara göre ise enflasyon yüzde 70 gerçekleşti.

TÜİK’e göre gıda fiyatları ise son bir yılda yüzde 67 artış gösterdi. FAO’nun Küresel Gıda Fiyat Endeksi ise aynı dönemde yüzde 21 düştü.

Küresel gıda fiyatları 12 aydan bu yana düşüşe geçerken, Türkiye’de ise Eylül 2020’den bu yana 31 aydan beri artmaya devam ediyor.

FAO ve TÜİK’in açıkladığı gıda fiyat endeksleri arasındaki fark Türkiye’nin “yeni ekonomik modele” geçtiği Kasım 2022’den itibaren giderek büyüyen bir makasa dönüştü. TÜİK verileri, Türkiye’de gıda fiyatlarının nasıl hızla artmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Mevsim kurak geçince zeytinyağı fiyatları tavan yaptı!

Kirazda hasat coşkusu! Bu yıl kiraza doyacağız ama fiyatlar şimdilik el yakıyor!