28 / 04 / 2024

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

Yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon sonrasında vatandaşlara verilen aylık ücretsiz doğalgaz uygulamasının ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Ücretsiz doğalgaz ne zaman bitecek? İşte ayrıntılar...



Türkiye'de vatandaşların aylardır faydalandıkları ücretsiz doğalgaz uygulamasına dair merak edilen ayrıntılar gündem konusu olmakta. Buna göre konutlarda kullanılan doğalgaz için devlet tarafından ücretsiz uygulaması halen yapılmaya devam ediliyor. Bu devam eden süreçte uygulamanın ne zaman sona ereceği ise çok sayıda vatandaşın ilgisini çekiyor. Ücretsiz doğalgazın bitiş tarihi ne zaman olacak?

UYGULAMA SEÇİM ÖNCESİ BAŞLAMIŞTI

Karadeniz'de bulunan doğalgazın karaya çıkarılması sebebi ile seçimlerden önce çok önemli bir tören yapılmış ve bu törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlara ücretsiz doğalgaz müjdesi vermişti. Bu müjde kapsamında bir yıl boyunca konutlarda kullanılan doğalgazın 25 metreküplük kısmı ücretsiz olacaktı. Yapılan bu uygulama aylardır devam ediyor. Fakat vatandaşlar her ay 25 metreküplük doğalgaz harcaması için herhangi bir ücret ödemesi yapmıyorlar. Bu ücretsiz doğalgaz uygulama maliyet ise Cumhurbaşkanlığı adına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödeniyor.

25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulaması ne zaman sona erecek?

ÜCRETSİZ DOĞALGAZIN BİTİŞ TARİHİ NE ZAMAN?

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Ücretsiz doğalgaz uygulaması Türkiye'de aylardır devam ediyor. Gerçekleştirilen bu uygulamanın ne zaman biteceği konusu da netleşti. 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yapılacak olan tüm doğalgaz harcamaları faturaya yansıyacak. Buna göre konut abonelerinin faturalarına yansıtılan doğalgaz harcamalarında bedava olarak herhangi bir kısım olmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ücretsiz doğalgaz uygulaması kapsamında ise süre uzatımı yapılması da ihtimaller arasında yer alsa da henüz bu konuda herhangi bir kesinlik bulunmamakta. Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verir ve bu kararı da uygulamaya sokarsa ücretsiz doğalgaz imkanı 1 Mayıs 2024 sonrası için de geçerli olacak.

UYGULANAN METREKÜP DOĞALGAZ NE KADAR ?

İGDAŞ'nin sitesinde yer alan abone doğalgaz satış ücreti 1 Nisan 2023 tarihi itibari ile 1000 metreküp doğalgaz 4638 TL iken 1 metreküp doğalgaz ise 4,63 Türk Lirası'na denk geliyor. 25 metreküp doğalgaz fiyatı ise 115 Türk Lirası ile 120 Türk Lirsı arasında bir meblağaya denk geliyor.

Doğalgazda daha az fatura ödemek mümkün mü? İşte doğalgaz ile ısınırken, daha az fatura ödemenin yolları!

Bedava doğalgaz nisan ayında başlamıştı! Ne zamana kadar ücretsiz olacak? İşte o tarih açıklandı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön