Kent Haberleri

25 milyon araç sahibine müjde! Hayaller gerçekleşti! Detaylar belli oldu!

Yapılandırma yasasıyla beraber 25 milyon araç sahibinin cebini rahatlatacak düzenlemeler geliyor. Düzenleme kapsamında araç muayene sürelerini geciktirdiği için her ay yüzde 5 oranında ceza alanlara indirim sağlanacak. Örneğin bir araç için uygulanan 4 bin 634 TL’lik gecikme cezası 673 TL’ye düşecekAraç eğer hususi ve 'sıfır' ise 3 yıl sonra, daha eskiyse 2 yılda bir muayene edilirken ticari araçların ise her yıl muayene edilmesi şart

Trafikteki araçların teknik şartlara uyup uymadığının tespit edilebilmesi için belirli aralıklarla yapılan araç muayene işlemi devlet tarafından zorunlu tutulurken periyodik muayenede tüm Türkiye'de tek yetkili kuruluş ise Tüvtürk olduğu biliniyor. Araç eğer hususi ve 'sıfır' ise 3 yıl sonra, daha eskiyse 2 yılda bir muayene edilirken ticari araçların ise her yıl muayene edilmesi şart. Zamanında muayenesi yaptırılmayan araçlardan ise muayene zamanı geçirilen her ay için muayene ücretinin yüzde 5 oranında gecikme ücreti alınıyor.

EN AZ 9 GÜN ÖNCE RANDEVU ALINIYOR

Aracın muayene tarihi, daha önce muayeneye geldiği tarih üzerinden hesaplanarak ruhsata işlenirken aracın ruhsatında yazan 'Tescil Tarihi' kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

İşte detaylar...

Muayene tarihi gelmeden 30 gün önce internet sitesi üzerinden, en az 9 gün önce de telefonla arayarak araç muayene randevusu alınabilirken randevu, Tüvtürk'ün resmi internet sitesi 'tuvturk.com.tr' adresinden, '0850 222 8888' numaralı çağrı merkezinden ve e-Devlet üzerinden online alınabiliyor. Ödemeler nakit ya da kredi kartıyla yapılabilirken ödemelerde taksit imkanı bulunmuyor.

ARAÇ MUAYENE SÜRESİ GEÇENLERE FIRSAT TANINDI

Araç muayene sürelerini farklı sebepler yüzünden belirtilen süreler içinde yaptırmayan vatandaşlara uygulanan cezalar her ay artarak sürerken vergi ve prim borç faizine af getiren 7440 sayılı yapılandırma yasası, araç muayene cezasında önemli indirimler sağlıyor. Yasa 12 Mart tarihinde yürürlüğe girmişti ve önceki gün bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de uygulama tebliği de yayımlandı. Buna göre, her ay yüzde 5 üzerine koyarak katlanan araç muayene cezaları için bir fırsat oluşurken bu yolla gecikme cezaları silinecek. Bunun yerine aylık yüzde 0.75'i aşmayan enflasyon farkı eklenerek hesaplama yapılacak ancak bu imkandan yararlanmak için 30 Eylül 2023 tarihine (bu tarih dahil) kadar araç muayenelerinin yaptırılması gerekiyor.

Milyonlarca emekli o taleplerinin de karşılanmasını istedi! Hemen bakın!

Duyan duymayan kalmasın! Emekli maaşından sonra ona da mı zam geliyor? İşte yetkililerin konuştuğu rakam!

Aile Bakanlığından peş peşe yeni müjdeler! Bu kişiler nisanda tam 1997 lira alacak! Bu parayı hemen alın!