Genel

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!Ancak bunun adına bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir

Ev hanımlarına yeni yapılan düzenleme ile emekli olmanın yolu açıldı. Ancak bunun adına bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Ev hanımı olup çalışmayan vatandaşlar, isteğe bağlı sigorta yaptırıp, emekli olmaya hak kazanıyor.

Peki, ev hanımlarına emeklilik şartları neler? Ev hanımları için emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte, ev hanımı emeklilik hakkında bilgiler...

EV HANIMLARININ EMEKLİ OLABİLMESİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

EV HANIMLARI ÇALIŞMADANDA EMEKLİ OLABİLİR Mİ? 25 YILLIK EV HANIMLARINA EMEKLİLİK BAŞVURUSU!

EV HANIMLARI EYT’DEN YARARLANABİLİR Mİ?

EYT düzenlemesi ile beraber 2.5 milyon kişinin emekli olmasından sonra ev hanımları için de çalışmalar başladı. 25 yıllık evli ve daha önce hiç çalışmamış olan ev hanımları artık emekli olabilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Emeklilik başvuruları turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine girilmelidir. Arama kısmından aylık ve emekli kelimelerinden herhangi biri yazılabilir ve ekrana gelen Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi bağlantısına tıklanır. Çıkan ekranda “Yeni Başvuru” tıklanır.