Kent Haberleri

2500 TL doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Doğalgaz yardımı için açıklama geldi!

Sosyal Yardım Programı kapsamına alınan Doğalgaz yardımının ne zaman hesaplara yatırılacağı merak ediliyor. Peki 2500 TL doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? İşte detaylar...Kabine toplantısından sonra doğalgaz yardımı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Doğalgaz yardımının 2022 kış dönemi ilk ödemesi de bu hafta gerçekleştirilecektir" dedi

İhtiyaç sahibi haneler için hayata geçirilen doğalgaz yardımı her ay banka hesaplarına yatırılacak. Kabine toplantısından sonra doğalgaz yardımı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Doğalgaz yardımının 2022 kış dönemi ilk ödemesi de bu hafta gerçekleştirilecektir" dedi.

 

Arka arkaya gelen zamların ardından doğalgaz faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara doğalgaz yardımı verileceği açıklanmıştı. Başvuruda bulunan hanelere 900 TL ile 2500 TL olmak üzere ilden ile değişkenlik gösterecek şekilde doğalgaz yardımı yapılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Erdoğan "Doğalgaz yardımının 2022 yılı kış dönemi ilk grup ödemesi de yine bu hafta içinde gerçekleştirilecektir" dedi. Peki doğalgaz desteği başvuruları nasıl nereden yapılıyor? İşte detaylar...

 

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ YÜKSELTİLDİ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yeni sosyal yardım paketi içerisinde ihtiyaç sahibi vatandaşların ısınma giderlerine destek olunması amacıyla bu sene içerisinde hayata geçirilen Doğalgaz Tüketim Desteği'nde de önemli düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda 3 milyar TL'lik bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirten Yanık, "2022 yılı kış dönemi için destek tutarlarımızı artırdık. Hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik yıllık 415 TL ile 1150 TL arasında ilden ile değişkenlik gösteren yardım tutarımızı 900 TL ile 2500 TL arasında olacak şekilde artırdık" diye kaydetti.

2022 yılı kış dönemi için söz konusu destek programına yönelik başvuruları eylül ayının ilk haftası itibariyle e-Devlet üzerinden yeniden almaya başladıklarını anımsatan Yanık, yeni başvuru döneminde sadece konut sahiplerine değil aynı zamanda kiracı olan tüm sosyal yardım faydalanıcısı kişilere de doğalgaz desteklerinden yararlanma imkanı sunduklarını bildirdi.

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

Öte yandan Aylık gelire göre hesaplanarak 850 ile 1250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 aylık süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye Aile Desteği Programı Kasım ayı ödemeleri hesaplara yatmaya başlayacak. Kasım ayı ödeme tarihini merakla bekleyeneler için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi açıkladı. Ödemeler 8 Kasım itibariyle hesaplara yatacak.

Emeklilere ilaç gibi ödeme yapılacak! Bankalar peş peşe açıkladı! Ziraat, İş, Garanti, Vakıfbank, Denizbank, Yapı Kredi

Aileler e-Devlet'ten başvuruyor PTT'den 650 TL'yi hemen alıyor! İşte başvuru şartları ve detayları...

1250 TL hesaplara o gün yatacak! Aile desteği ödemelerinin tarihi açıklandı!