06 / 05 / 2024

27 yıldır görenleri şaşırtan bina!

27 yıldır görenleri şaşırtan bina!

Kartal'da 1992 yılında gözle görülür bir şekilde yanındaki binaya doğru eğilerek faciaya adeta davetiye çıkaran 6 katlı binanın 27 senedir neden yıkılmadığı ise kafaları karıştırıyor.



İstanbul Kartal'da Şubat ayının ilk haftasında çöken binada 21 kişi yaşamını yitirirken 14 kişi de enkazdan yaralı olarak çıkarıldı. 8 katlı binanın çöküş nedeni tam olarak açıklanmadı. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, fakat acı olay sonrası binanın çok sayıda katının kaçak olduğu ve kullanılan betonun deniz kumunda yapıldığı ortaya çıktı.

Kartal’da yaşanan olay ülke genelindeki binaların durumunun tekrardan gözden geçirilmesi gerektiğini de gözler önüne serdi.

14 daireli binanın çöktüğü alanda incelemeler yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bölgedeki binaları tek tek incelemeye aldığını oturulması uygun olmayan binaların ‘’Acaba müsaade eder misiniz filan’’ denmeden kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağını söyledi.

8 BİNA YIKILIYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da harekete geçti. Çöken binanın yakınlarında yapılan incelemelerde 8 binanın daha riskli olduğu tespit edilerek yıkım kararı alındı. Kararın ardından binaların yıkımına başlandı.


27 yıldır görenleri şaşırtan bina!

RİSKLİ BİNA HADİSELERİ ÇOĞALDI


Kartal’da çöken bina oturdukları binaların güvenliğinden endişe duyan vatandaşları da harekete geçirdi. İstanbul Şişli'de 4 apartman, bina sakinlerinin başvurusu üzerine yapılan incelemelerden sonra riskli görülerek tahliye edildi. Küçükçekmece’de bir bina riskli olduğu gerekçesiyle mühürlenirken, Rize'de de 8 katlı bina çatırtı sesleri gelmesi üzerine boşaltıldı. Bağcılarda üst üste yapılan iki farklı mimarideki yapı da çarpık yapılaşmada gelinen son nokta oldu.

27 yıldır görenleri şaşırtan bina!

ŞAŞKINA ÇEVİREN BİNA


Bu tarz başvuruların önümüzdeki günlerde artması beklenirken Kartal’da çöken 8 katlı binaya 5 dakika mesafede Rahmanlar Kumlar caddesinde yer alan ve görenleri şaşkına çeviren bir binanın neden hala yıkılmadığı ise kafaları karıştıran sorular arasında.

DEPREME DAYANIKLI RAPORU ALINMAK İSTENMİŞ


6 katlı binaya dışarıdan bakıldığında yaşanan eğim çıplak gözle net bir biçimde görülüyor. Binalarda oturanların zamanında depreme dayanıklılık raporu almak için girişimde bulunmamaları da görenleri hayrete düşürüyor.

OTURANLAR VAR


14 dairenin bulunduğu Avni Bey apartmanındaki çok sayıda dairenin boş olduğu görülürken birkaç dairede binanın durumuna rağmen oturanların olması ise dikkat çekiyor.

27 yıldır görenleri şaşırtan bina!


27 YIL ÖNCE EĞİLDİ


27 seneden beri eğik duran 6 katlı, 12 daireli apartmanın eğim yönünde yer alan başka bir binada oturanlar ise her gün başlarına yıkılacakmış gibi duran binadan ötürü evlerine korku içerisinde girip çıkıyor.

27 yıldır görenleri şaşırtan bina!

 

Kartal'daki riskli binalardan taşınmalar sürüyor!


Geri Dön