28 / 04 / 2024

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.



Türkiye, 14 Mayıs’ta yeni cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitmiş ancak adayların yeterli çoğunluğu alamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı. 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmişti. Seçimlerin bitmesiyle beraber, milli gelire, ödemeler dengesine, istihdama, ithalata ve ihracata pek çok etkisi olan turizm sektörünü sevindirecek haberler gelmeye başladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), pazartesinde bu yana geçen haftanın günlük ortalama rezervasyon istatistiklerine nazaran yüzde 40 oranında bir büyüme kaydederken, bunun yanı sıra, birinci ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında rezervasyonların yüzde 20 oranında azaldığını hatırlattı.

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Birlik, Intourist tur operatöründen elde ettiği verilere dayanarak yaptığı değerlendirmede, bu tür bir büyümenin esas olarak mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimlerdeki zaferiyle ilişkili olduğunun altını çizdi. Fakat orta vadede bu yaz mevsiminde ülkeye yapılacak turlara olan talebin, ilk olarak Türk otelcilerin fiyat politikası tarafından belirleneceğini vurguladı.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön