02 / 05 / 2024

29 Ekim 2023 emekli ikramiyesinde son dakika! İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın!

29 Ekim 2023 emekli ikramiyesinde son dakika! İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın!

29 Ekim 2023 emekli ikramiyesindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın... İşte emekli ikramiyelerinde son durum...



Milyonlarca kişi emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilip verilmeyeceği ile ilgili açıklamalar yapıyor. Konu ile ilgili olarak erilen detaylara göre her sene Kurban ve Ramazan Bayramları'nda yılda iki defa milyonlarca emekliye verilen bayram ikramiyeleri haricinde, Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 bin Türk Lirası ikramiye ödeneceği de gündeme geldi.

Milliyet'te yer alan habere göre ara formüller için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının hazırlık yaptığı kulislerde konuşulurken pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ değerlendirmeler yaptı.

Peki 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerindeki son dakika gelişmeleri ne? İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın... İşte emekli ikramiyelerinde son durum...

29 Ekim 2023 emekli ikramiyesinde son dakika! İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın!

EMEKLİLERE 100. YIL İKRAMİYESİNDE SON DURUM

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, bu sene Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle bayramlarda verilen ikramiyelerden hariç, bir 3. ikramiye ödenmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının söz konusu konuyla ilgili olarak hazırlıklar yaptığı kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak CNN TÜRK'te önemli açıklamalar yapan Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, emeklilere ek zam çalışmalarıyla ilgili bazı detaylara değindi.

Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, "Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta." diyerek söz konusu bu süreç içinde enflasyon karşısında durumun da ortada olduğunu söyledi.

İkramiye konusunu yerinde bulduğunu dile getiren Ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, toplamda 15 milyon emekli olduğunu ve bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerektiğini belirterek, tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim olduğunu söyledi.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yine paylaşılan bilgilere göre, bir defaya mahsus olarak verilecek olan ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar hız kesmeden sürerken, ilk olarak masaya 5 bin Türk Lirası rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı belirtildi. Söz konusu ikramiyelerinin Cumhuriyet Bayramı'ndan önce açıklanması ve yatırılması bekleniyor. 
 

TOKİ başvuruları 7 gün sonra başlıyor! Dar gelirliye 4 bin 850 lira taksitle ev müjdesi!

Araç sahipleri acil bakın, son gün 30 Kasım! Büyük cezası var!

Gram altının tam tamına 1.800 TL olacağı tarihi İslam Memiş açıkladı!  Altını olanlar acil bakın!


Geri Dön