Emlak Terimleri

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Rantı yüksek olan illerde 2b arazileri yer alıyor. Bu arazilerin yüzde 80'i Antalya, Mersin, Kocaeli ve Yalova'da bulunuyor. 2b arazilerin büyük kısmı zeytinlik, narenciye alanları ve otlaklardan oluuyor. 


Bu araziler üzerinde su, doğalgaz, elektrik gibi alt yapısı, devlet tarafından sağlanan 400 bin civarında yapı bulunuyor. 2b arazileri satın almak için belirlenen süre içerisinde idareye başvuran ve idarece tespit edilen satış bedelini itiraz ve dava konusu etmeksizin kabul edenler de hak sahibi sayılıyor.  


2b arazilerin satışı için başvuruda bulunan hak sahiplerine satış işlemleri idarece, başvuru süresinin bittiği tarihten itibaren en geç altı ay içinde açıklanıyor. 


2b arazileri başvuruları deftarlıklara ve mal müdürlüklerine yapılabiliyor. Başvuru işlemleri sırasında istenen 2b arazisi parasının Ziraat Bankası şubeleri ve internet üzerinden "2B ve tarım arazileri" tahsilat hesabına yatırılması gerekiyor.


Taslakta kamuoyunun tepkiside dikkate alınmış olacakı orman bakanlığın görüşü alınarak bazı yerlerin ormanlaştırılması devlet ormanına çevrilmeside öngörülüyor.


2b arazi bölgeleri!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com