Yeni Şirketler

'2B arazileri satılmasın'

TEMA temsilcileri ve gönüllü sorumluları Ölüdeniz'de toplandı

 


TEMA Temsilciler ve Gönüllü Sorumlular Toplantısı Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne bağlı Ölüdeniz Beldesi'nde başladı. TEMA, 2B arazilerinin satılmaması için imza kampanyası başlattı. Onursal Başkan Hayrettin Karaca, "Topraklar satılamaz. Satmadık bir şey bırakmadılar. Mayınlı alanları da temizleyip satmak istiyorlar. Buna engel olmalıyız" dedi.


TEMA Temsilciler ve Gönüllü Sorumlular Toplantısı Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ndeki St. Nicholas Park Hotel'de başladı. Toplantıya, TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, TEMA Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Nihat Gökyiğit, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yokaş, Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, DSP Fethiye İlçe Başkanı Süleyman Konakçı, İşçi Partisi Fethiye İlçe Başkanı Kadir Kılıç, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile TEMA Fethiye İlçe Temsilcisi Okyay Tirli katıldı.


Türkiye'nin tüm kentlerinden TEMA temsilcileri ve gönüllülerinin katıldığı toplantıda, 2B arazilerilerinin satışına ilişkin de bir imza kampanyası başlatıldı.


TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, 15 yıldır Türkiye'nin çöl olmaması için savaş halinde olduklarını belirterek, "Ancak suları ve iklim değişikliklerini şimdi görüyoruz. Bu moda oldu. Spor yazarları bile bizim söylediklerimizi yazdı. Şimdi gıda güvencesi sorunu geliyor. Dünya şimdi bununla çalkalanıyor. Sorun görülmesine rağmen dünya tarım alanlarının verim kaybı devam ediyor. 2025 yılı içinden itibaren çöl iklimine gireceğiz. Anadolu dahil tedbirler alınmadığı taktirde çölleşeceğiz. Çölleşme, kurak alan, ekonomik yararlanmadan kalkan alanlar demektir. Bu Türkiye üzerinde tarım alanlarına bulaştığında verimli alan kalmayacaktır. Dünyada 2025 yılında ürün fazlası olarak ABD, Kanada, Arjantin ve Avusturalya kalacaktır" diye konuştu.


ÇÖLLEŞMEYE NATAŞALI YORUM


Çölleşme ve açlık olayını 'Nataşalara' benzeten Hayrettin Karaca, şöyle dedi:


 "Nataşalar neden Türkiye'ye geliyor. Aç olduklarından. Çoluk çocuğuna bakmak için. Onlar bana göre Azize Azize. Açlık hiçbir şeye benzemez. İnsanlar dün gömdüğünü çıkarıp yemişler. Açlıkla karşı karşıyayız. Yediğimiz balıklar kurşun ve civa yüklü. İçinde kurşun ve civa olmayan balık yok. Gıda güvencesi sağlayan yok. Böyle bir felaket içindeyiz. Topraklarımız kayboluyor. Aşırı sulama, tuzlandırma, bilinçsiz ilaçlama toprakları bitirdi. Bu olay çok ciddi. İklim değişikliği geldi geçiyor. Hala bir eylem planı yok. Topraklarımızın verimli kalması için İstiklal savaşı gibi mücadele göstereceğiz."


BAŞBAKAN BENİ AZARLIYOR


Karaca, 2B arazileri konusunda da şunları söyledi:


"Topraklar satılamaz. O kadar başımıza dert açarız ki, daha kadastrosu bitmemiş. 2B ile satsalar azami 3 milyar dolardan fazla alamazlar. Bir yetkili bunun için 'haince' diyor. Ben de öyle diyeyim mi? Sözünün de eriymiş. 'Babalar gibi satarım' dedi. Bunu da satacaklarmış. Olur mu böyle bir şey? Ülkede satmadık bir şey bırakmadılar. Mayın alanlarını temizletip, İsrail'e satacaklar. Suyu Suriye'ye satacaklar. Satmalarına izin verelim mi? Satmalarına izin vermeyeceğiz. Bir grup vatandaş geçinmek, bir grup vatandaş seçilmek için satacaklar. Ama bunları doğduklarına pişman edeceğiz. Ucundan biraz da bize bırakın diyorum. Biz satış yerine ecrimisil önerisinde bulunduk. Ama Başbakan beni azarlayıp duruyor. Sellerde 41 vatandaş ölmüş, ben erozyonu hatırlatıyorum. 'Topraklarımız kayboluyor, daha da ölümler artacak' diyorum. Başbakan bana 'Abartmayın' diyor. Türkiye'nin sellerle giden, çölleşen topraklarını görmüyor. Biz doğduklarına pişman edeceğiz. Satıyorsun ama raicine göre sat. Değerine sat. O da yok."