Emlak Terimleri

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yerler olarak biliniyor

Orman niteliğini kaybeden alanlara 2B arazisi deniyor. Arsanın ve bölgenin kişiye ait olup orman dışında bulunan yerler olarak biliniyor. 2B ismini ise orman yasalarının 2. Maddesi ve B fıkrasından almıştır. 

Kadastro aracılığı ile orman sınırlarından çıkarılmış olan 2B arazileri, kazanımı geri olmayan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 2B arazilerin satışı mümkündür. 

Kanuna göre 2B arazilerin alım ve satım işlemlerini yapabilmek için yasaya uygun anlaşma yapılması gerekiyor ve noter huzurunda onaylanması gerekiyor.  

2B arsaların satışı ve kiralaması işlemi sadece orman köylüsüne yapılabiliyor. Orman köylüsü dışında yer alan üçüncü şahıslara satış ve kiralama işlemi yapılamıyor. Peki, 2B arazi satın almak isteyenler ne zamana kadar başvuru yapabilecekler? İşte tüm detaylar... 

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

7394 sayılı “Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile “Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 15 Nisan 2022 tarihli ve 31810 sayılı Resmî Gazete'de yayınlandı. 

Kanun kapsamında 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışında başvuru ve ödeme süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı.

Cins tashihi nedir? Cins tashihi zorunlu mu?

Kira artış sınırlaması tahliye sebebi olabilir mi?

Temmuz ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Temmuz 2022 kira artış oranı belli mi?

Haziran ayı kira artış oranı ne kadar? Kira zam hesaplaması nasıl yapılır?

Kira artış düzenlemesi nasıl oldu? Kira artış oranı son dakika açıklaması!

100 metrekarelik bir evin maliyet hesabı nasıl yapılır? İşte 2022 maliyet tablosu!

Kira artış oranının üzerinde zam yapılabilir mi? Kiracılar dikkat!

Bu ay kiralara ne kadar zam yapılabilecek? Haziran 2022 kira artış zammı hesaplama örneği!