27 / 04 / 2024

2/B arazilerinin satışı için 2 bin 308 müracaat yapıldı!

2/B arazilerinin satışı için 2 bin 308 müracaat yapıldı!

Kocaeli Defterdarı Dal: 8 bin 815 kişiye ait 15 milyon metrekarelik alandaki arazileri satın almak için 2 bin 308 müracaat yapıldı



Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, 6292 sayılı kanun gereğince, Kocaeli’de incelemesi tamamlanan 8 bin 815 kişiye ait 15 milyon metrekarelik kapsamındaki arazileri satın almak için şu ana kadar 2 bin 308 müracaat yapıldığını söyledi.
Kocaeli Valiliği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Dal, arazilerinin tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek,"Bu kapsamda tespit edilen 8 bin 815 2/B kullanıcısından şu ana kadar 2 bin 308 kişi müracaat etti.
Bu yaklaşık yüzde 26’ya tekabül ediyor. Toplam 722 kişi de müracaatlardan vazgeçerek, yerleri bedelsiz iade ettiler" dedi.
Mükellef odaklı çalışma başlattıklarını ve vatandaşların 2/B başvurularındaki işlemlerini kolaylaştırmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Dal, Kocaeli’de 2/B arazisinin en fazla Gebze ve Kandıra’da olduğunu kaydetti.
Dal, yeni uygulamaya göre, artık vatandaşlarımızın defterdarlığa gelmesini beklemeyeceklerini dile getirerek, "Yapmış olduğumuz program dahilinde, vatandaşların ayağına gideceğiz. Şu ana kadar 57 köy tespit ettik.
Köylerde, muhtarlarla birlikte tarih ve uygun yerler tespit ettik. Köydeki bütün 2/B kullanıcıların tespit edilen yere gelerek başvuruların köyde olduğumuz süre içinde yapılması gibi kolaylık sağlıyoruz. Hangi köylere ne zaman gideceğiz, bunu Kocaeli Defterdarlığımızın resmi web sitesinde yayınladık" ifadesini kullandı.
Peşin yatırılması gereken 2 bin liraya ilişkin Maliye Bakanlığı’nca yeni bir düzenleme getirildiğini kaydeden Dal, "Son başvuru tarihi olan 30 Ekim 2012’ye kadar başvuru bedellerinin ödenmesi şartıyla, müracaatları peşin ödeme yapılmadan da kabul edeceğiz"  dedi.
Dal, peşin ödemelerde yüzde 44, taksitli ödemelerde de yüzde 30 indirim yapıldığını belirterek, kullanıcılara, yerleri ihale yapmadan, doğrudan satın alma hakkını tanıdıklarını söyledi. 2/B arazileri tespit edilen ve kendilerine bildirim yapılıp, 8 ay süre tanınan vatandaşların 30 Ekim 2012 tarihine kadar kadar defterdarlıklara müracaat etmeleri gerektiğini vurgulayan Dal, "Aksi
 taktirde 2/B haklarından yararlanamayacaklar. Hazine bu yerlere el koyacak ve 2-B olmaktan çıkacak" dedi.

A.A.

 


Geri Dön