27 / 04 / 2024

2.Türk-Arap İş Zirvesi ertelendi! 

2.Türk-Arap İş Zirvesi ertelendi! 

Türkiye'de yerleşik olarak iş ve yatırım yapan Arap iş insanlarının katılımıyla 14 Mart'ta gerçekleştirileceği açıklanan 2.Türk-Arap İş Zirvesi ertelendi...



Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından 2.Türk-Arap İş Zirvesi'ne ilişkin açıklama yapıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada, MÜSİAD ev sahipliğinde, Uluslararası İş Forumu (International Business Forum-IBF) organizasyonuyla 14 Mart'ta gerçekleştirilecek olan 2.Türk-Arap İş Zirvesi'nin ertelendiği belirtildi.

Açıklamada, "14 Mart Cumartesi günü düzenleyeceğimiz Türk-Arap İş Zirvesi programımız, tüm dünyada meydana gelen ve ülkemizde de yansımaları görülen gelişmeler nedeniyle tedbir amaçlı ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.

Söz konusu zirve, başta Cezayir, Filistin, Irak, Katar, Libya, Mısır, Suriye, Yemen ve Ürdün olmak üzere 25 ülkeden Türkiye'de yerleşik olarak iş yapan Arap iş insanlarının katılımıyla gerçekleşecekti. 

Türkiye'deki mali hukuk kuralları, vatandaşlık ve ikamet hakkı, ticari sorunların çözümü ve Türkiye'deki yatırım teşviklerine yönelik konuların değerlendirileceği zirve ile karşılıklı yatırım ve ticaret hacminin milyar dolarlar seviyesine çıkarılması amaçlanıyordu. 


Geri Dön