Kent Haberleri

3-5 kuruş için evinizden olmayın! Tapuda bunu yapmanın cezası ağır!

Konut ve gayrimenkul alım satımında tapu masrafını daha düşük tutmak isteyenler, evin bedelini düşük göstererek bunun üzerinden ödeme yapıyor.  Bu durumun tespiti halinde ise hem alıcının hem de satıcının karşılaşacağı yükümlülükler var. İş bununla da sınırlı kalmayıp beklenmedik riskler için kapı aBu bedel genellikle satın alınmak istenen gayrimenkulün gerçek değerinden daha düşük bir miktar oluyor

Her gayrimenkul için belediyelerin belirlediği rayiç bedeller bulunuyor. Bu bedel genellikle satın alınmak istenen gayrimenkulün gerçek değerinden daha düşük bir miktar oluyor. Rayiç bedeli bu şekilde düşük göstererek tapu masrafını düşürmek amacını taşıyanlar ise beklemedikleri risklere kapı aralamış oluyor.

Gayreminkulün piyasadaki değerini ifade eden rayiç bedelin tapuda doğru şekilde, yani satın alınacak fiyat üzerinden beyan edilmesi gerekiyor.

GAYRİMENKUL ALIRKEN NE KADAR TAPU HARCI ÖDENİR?

Gayrimenkul alım satımlarında alıcı ve satıcının dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de rayiç bedel konusu.  Gayrimenkul alım satımı için tapuya gidildiğinde,  burada bildirilen tutarın yüzde 4’ü oranında tapu harcı ödeniyor.

Sakın kaçırmayın! Yarın MTV taksit ödemesi için son gün!  MTV ödenmezse cezası kaç TL?

EYT’de son dakika! Az önce açıklandı! Milyonlara çalışana zorunlu emeklilik müjdesi!

Acer Aspire laptop indirimde mi? Fiyatı kaç TL? 29 Ocak 2023 Fiyat Listesi