Ekonomi

3 bin 340 lira yatırılacak! Hesaplarınızı hemen kontrol edin!

Ayın ortasına gelinmesi ile beraber vatandaşların en çok araştırdığı konulardan bir tanesi de evde bakım maaşları oldu. Aile Bakanlığı her ayın 15’inde bakım paralarını yatırmaya başlıyor. Evde bakım maaşı hakkında merak edilen bütün ayrıntılar...Aile Bakanlığı her ayın 15’inde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlanıyor

Ayın ortasına gelinmesi ile beraber vatandaşların en çok araştırdığı konulardan bir tanesi de evde bakım maaşları oldu. Aile Bakanlığı her ayın 15’inde bakım paraları hesaplara yatırılmaya başlanıyor. 

EVDE BAKIM AYLIĞI YATTI MI?

Evde bakım aylıkları henüz hesaplara yatmaya başlamadı. Ödemeler her ayın 15’inde başlayıp, ay sonunda bitiyor. Ödemelerin yarın başlayacağı düşünülüyor.

İşte evde bakım maaşı hakkında merak edilen bütün ayrıntılar...

MESAJ İLE EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alan kişiler sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazarak, 4747’e SMS atarak bakiye takibini gerçekleştirebilir. Mesaj göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,
2) Bakıma muhtaçlık kriteri,
3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

EVDE BAKIM MAAŞI KAÇ TL?

2022 senesi asgari ücret zammı ile beraber evde bakım parasının bu yıl ne kadar olacağı da kesinleşti. Asgari ücrete bu sene yüzde 50,5 oranında bir zam uygulanmıştı. Evde bakım parası da bu kapsamda bin 798 liradan 2 bin 706 liraya yükseltildi.

Evde bakım maaşı engellinin kendisine değil, bakımını yürüten akrabası veya vasisi gibi üçüncü kişilere veriliyor. Evde bakım desteği için üç koşul aranıyor. Birincisi, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin net asgari ücretin 3’te 2’sinden az olması gerekiyor.

İhtiyaç kredisi alacaklar dikkat! En uygun kredi veren banka belli oldu!
Akbank'tan anında 50 bin TL! 
Halkbank'tan yeni kampanya! 31 Ekim'e kadar hemen başvurun!