Ekonomi

3 bin 340 TL hesaplara yatacak! Perşembe günü başlıyor! Her ay PTT'den almayı unutmayın!

Dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son gelen habere göre Perşembe günü banka hesaplarına 3 bin 340 TL yatırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...Son gelen habere göre Perşembe günü banka hesaplarına 3 bin 340 TL yatırılacağı duyuruldu

Dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Son gelen habere göre Perşembe günü banka hesaplarına 3 bin 340 TL yatırılacağı duyuruldu. Bakanlıktan kayıt şartlarını sağlayan herkese ücretsiz ödeme yapılacağı belirtildi. Ödemeler aylık olarak yapılacak olup, Eylül ödemeleri Perşembe günü başlayacak.

Sosyal yardım ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileler devlet yardımı aldı. Kamupersonelinet'te yer alan habere göre; perşembe gününden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına 3 bin 340 lira yatırılacak. Evde bakım parası adı verilen bu ödeme için başvurular halen beklemede. Durumlarını belgeleyen vatandaşlar  düzenli olarak aylık yardım alabilecekler. 

EVDE BAKIM MAAŞI KİMLERE VERİLİR?

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı bütçesinden aylık olarak ödenen Evde bakım ücreti, bakıma muhtaç hasta, yaşlı ve engelli  ailelerine ödenmektedir. Ancak, evde bakım aylığının amacının bakıma muhtaç kişinin ihtiyaçlarını bir ölçüde karşılamak olduğu unutulmamalıdır. Yani dolaylı  da olsa bakıma muhtaçlara ödeniyor. 

2022 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Evde bakım parası  altı ayda bir enflasyon oranında artırılır. 2022 yılında devlet 3 bin 340 lira vde bakım maaşı ödüyor. Ocak 2023'ten itibaren evde bakım ödeneği yeniden artırılacak. Enflasyon verileriyle birlikte evde bakım maaşı yeniden tanımlanacak. 

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Eylül Evde bakım maaşı ödemeleri 15 Eylül'de başlayacak. Ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında yapılır. Bu ay için ödemeler 2 gün sonra başlayacak ve 30 Eylül'de sona erecek.

EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPILIR?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Doların 8 gün sonra göreceği rakam! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakın, sonra ah vah demeyin!
Altın 8 gün sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!
Ailelere müjde! Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank peş peşe açıkladı! Hemen başvurana anında hediye!