27 / 04 / 2024

3. Boğaz Köprüsü bugün protesto edilecek!

3. Boğaz Köprüsü bugün protesto edilecek!

İstanbul"da projesiyle büyük tartışmalara yol açan 3. Boğaz Köprüsü"nü protesto etmek için bugün binlerce İstanbullu, şehrin 22 noktasında bir araya gelerek ellerinde mumlarla Köprü"ye karşı olduklarını herkese duyuracak



Etkinliğe aralarında Tuncel Kurtiz, Yetkin Dikinciler, Pelin Batu, Memet Ali Alabora, Rüstem Batum, Nejat Yavaşoğulları ve İlkay Akkaya gibi sanatçılar destek verecek. çok sayıda sivil toplum örgütünü de destek vereceği eylemde farklı etkinlikler de yapılacak. Kampanyanın temelinde ise köprü inşaatıyla birlikte İstanbul"da 2.5 milyon ağacın kesileceği gerçeği yatıyor.

İşte o etkinlikler

- Fındıklı Parkı: İstanbul S.O.S girişimi vücutlarıyla S.O.S yazma performansı sergileyecek. Sulukule Platformu ve sanatçılar da Fındıklı parkında olacak.

- Beşiktaş IDO İskelesi: Filor Uluk"un œYeşil çığlık defilesi (kesilecek ağaçlar podyumda olacak) ve Beşiktaş çarşı Grubu"nun gösterisi.

- Ortaköy Meydanı: Küresel Eylem Grubu"nun gösterisi.

- Galata Köprüsü: Greenpeace performansı.

- Kadıköy Haldun Taner Sahnesi Önü: Son Irmak Doğa Orkestrası"nın konseri. Yuva Derneği ve Akasya Gençlik Platformu da Kadıköy"de olacak.

- Diğer noktalar ve gruplar: Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı (Üçüncü Köprü Yerine Yaşam Platformu), Bakırköy İDO İskelesi (Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği), Arnavutköy İskelesi (Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği), Bostancı İskelesi (Bostancı Sakinleri Derneği), Salacak Basamakları

Moda İskelesi, Caddebostan Sahili, Kartal İDO İskelesi, Beykoz İskelesi, Poyrazköy Sahili, Bebek Parkı, Rumelihisarı İskelesi, Emirgan İskelesi, İstinye İDO İskelesi, Hacı Osman Bayırı Başlangıcı, Sarıyer Sahili, Garipçe Sahili.
Vatan


Geri Dön