14 / 08 / 2024

3 dev bankadan son dakika dolar tahmini! Beklenen açıklama şimdi geldi! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?  

3 dev bankadan son dakika dolar tahmini! Beklenen açıklama şimdi geldi! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?  

HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar politika faizlerinde izleyeceği adımlara yönelik öngörülerini paylaşarak doların yönünü açıkladı. Dolar yükselecek mi, düşecek mi?



Dolar/TL kurunda dün bankalararası fiyatlar dikkat çekti. Dolar kuru dün 13:00'da 34,00  lira seviyesine yaklaştı. Tarihi rekorunu tazeleyen dolar kuru bugün de milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar yükselecek mi, düşecek mi? sorusu merak ediliyor. HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan'dan dolar kuruyla ilgili beklenen açıklama geldi. 

DOLAR YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ? 

HSBC, Morgan Stanley ve JPMorgan, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sene sonuna kadar politika faizlerinde izleyeceği adımlara yönelik öngörülerini paylaştı. Dünya devi bankalar, 2024 sonuna kadar Fed'in faiz indirimine gideceğini ön görerek, doların güçlü duruşunu da sürdüreceğini tahmin ediyor.

3 dev bankadan son dakika dolar tahmini! Beklenen açıklama şimdi geldi! Dolar yükselecek mi, düşecek mi?  

2025 YILINDA DOLAR NE KADAR OLACAK?

Fed bu sene içinde faiz oranlarını düşürse dahi doların güclü kalmaya devam edeceğini söyleyen HSBC Securities USA Araştırma Bölümü Başkanı Daragh Maher, ABD ekonomisinin küresel emsallerinden daha iyi performans ve Hazine tahvillerinin getiri avantajının devam etmesinden dolayı doların 2025 yılını mevcut seviyelerinde bitireceğini tahmin ediyor. 

ICE, ABD Dolar Endeksi'nin (DXY) 2025 yılını şu anki 104,5 seviyesine kıyasla 105 seviyesinde tamamlayacağını öngörüyor. 

FED FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEK!

Bu sene Fed'in üç faiz indirimi çağrısında bulunduğunu ve enflasyon raporunun bu beklentiyi desteklediğini belirten Morgan Stanley Baş Küresel Ekonomisti Seth Carpenter, piyasanın yılın geri kalanı için iki faiz indirimi yapacağını ancak kendilerinin üç indirim beklediklerini aktardı.

 JPMorgan Chase & Co.'da ekonomist olan Michael Feroli, Fed'in Eylül ayında ilk faiz indirimine gideceğini ve ardından üç ayda bir indirimlerin geleceğini öngörüyor.

'Altın alalım mı, bekleyelim mi' sorusuna İslam Memiş'ten cevap geldi! Haberi okuyan kuyumcuya koşacak!

Altın, dolar, borsa... Geçtiğimiz hafta en çok bu yatırım kazandırdı!

Geri Dön