Ulaşım

3. havalimanı metro ihalesi 2016'da yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, 3'üncü Havalimanı inşaatına ilişkin çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını belirterek, "Yatırım büyük bir hızla, sıkıntısız devam ediyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Vekili Mehmet Hamdi Yıldırım, 3'üncü Havalimanı inşaatına ilişkin çalışmalarda herhangi bir sorun olmadığını belirterek, "Yatırım büyük bir hızla, sıkıntısız devam ediyor. Gerek bakanlıklar gerekse belediye herkes üzerine düşen bütün görevleri yerine getiriyor" dedi. 3'üncü Havalimanı'nın şantiye alanında düzenlenen 3'üncü Havalimanı Projesi 4. Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan Yıldırım, 2014'te bir önceki yıla göre toplam uçak trafiğinde yüzde 10 artış yaşandığını, havayoluyla taşınan yolcu sayısının yüzde 10.8 artışla 166 milyon 181 bine yükselerek rekor kırıldığını anlattı. 


"Yıl tamamlanmadan temmuz ayı rakamları bize toplam uçak trafiğinde yüzde 7, yolcu sayısında yüzde 9'luk artış olduğunu gösteriyor" diyen Yıldırım, şu anda havalimanı şantiyesinde 7 bin 500 kişinin çalıştığını dile getirdi. Gayrettepe-3'üncü Havalimanı metro hattının proje çalışmalarına da değinen Yıldırım, "Metro bağlantısı büyük hızla devam ediyor. Gayrettepe-3'üncü Havalimanı arasındaki hızlı metro inşaatımız için büyük bir ihtimalle 2016'nın başında ihaleye çıkacağız. Üç havalimanı da metroyla birbirine bağlanacak" ifadelerini kullandı. 


Sabah