Genel

3. havalimanının güvenliği için 4 bin kişi işe alınacak!

2018'in ilk çeyreğinde faaliyete girmesi planlanan İstanbul'un yeni havalimanında sadece güvenlik bölümü için 4 bin kişi işe alınacak. Proje bittiğinde toplam istihdam sayısı ise 100 bini bulacak.

2018'de ilk fazı bitecek olan İstanbul'un yeni havalimanı, şehrin 'istihdam deposu' haline gelecek. Havalimanı tamamlandığında işletme, terminal ve ticari ünitelerle birlikte 100 bin kişi işe alınacak. Güvenlik için 4 bin kişinin istihdam edileceğini kaydeden İGA İnsan Kaynakları Direktörü Demet Gürsoy, "Bu rakam küçük bir ilin emniyet ekibi kadar" dedi. Toplam 100 bin olarak planlanan istihdam rakamının dolaylı olarak 1 milyon kişiye ulaştığını dile getiren Gürsoy, 2016'nın ilk çeyreğinde sadece inşaatta çalışması için 500 kişiyi işe almayı planladıklarını söyledi.


3. havalimanı inşaat çalışmaları hızlandı!



60 BİN BEY AZ YAKA

"Proje bittiğinde 100 bin kişinin yüzde 60'ı beyaz yüzde 40'ı ise mavi yakalı olacak. Özellikle farklı havalimanı çalışanlarından ciddi oranda başvuru alıyoruz" diyen Gürsoy, toplam başvurunun yüzde 20'sinin farklı havalimanındaki çalışanlardan geldiğini vurguladı. Eleman bulma sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Gürsoy, "2016'nın ikinci yarısından itibaren işe alımlar başlayacak. 2018'e kadar bütün alımları tamamlamış olacağız" diye konuştu. İşe alımlarda önceliği, teknik ve operasyonel departmanlara vereceklerini söyleyen Gürsoy, uluslararası havalimanlarından danışmanlık aldıklarını, bu denli büyük bir projenin kusursuz yönetilmesi için çok titiz çalıştıklarını ifade etti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'yle işbirliği içinde alınacak personele eğitim de vereceklerini belirten Gürsoy, "Yöneticileri şimdiden yurtdışı eğitimlerine göndermeye başladık" dedi.


ASGARİ ÜCRETE İTİRAZIMIZ YOK

1300 lira olması öngörülen asgari ücretle ilgili düşüncelerini sorduğumuz Gürsoy, maaşlarda dengenin bozulmaması için işverene de destek verilmesi gerektiğini söyledi. "Asgari ücretin işverene yükleyeceği yüzde 30 ekstra maliyetin yüzde 15'ini devlet yüzde 15'ini de işveren üstlenirse herkes mutlu olur" diyen Gürsoy, riskli işlerde çalışanların hizmet sektörüne kaymaması için maaş skalasının yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. 


Sabah