Ulaşım

3. havalimanının ilk etabının finansman paketi tamam!

3. Havalimanı’nın ilk etabının 4.5 milyar Euro’luk finansman paketi tamamlandı. Üç kamu bankasının aslan payını üstelendiği finansman paketine, DHMİ gelir garantisi verdi. İşte konuşma sırasıyla devam eden törendeki önemli açıklamalar:

Ertem Şener'in sunduğu törende İGA adına konuşan işadamı Nihat Özdemir, "Bu dev yatırım hakkında önemli gördüğüm bilgileri paylaşmak istiyorum. 76 milyon metre kare büyüklübirlikte 100 binlerce kişiye istihdam sağlanacak. bugün itibariyle en büyük makine parkına sahibiz Yılda 200 milyon yolcu kapasitesi...


Yatırımı üstlenen 5 ortak olarak bugüne kadar dünyanın dört bir yanındaki tecrübelerimizi bu projeye aktarıyoruz. hedefimiz dünyanın en büyük havalimanını tamamlayarak 2018 yılının ilk çeyreğinde işletmeye açmaktır. O gün geldiğinde bu dev projeyi tamamladığımızı dünyaya duyuracağız. İşletleme açtığımız günden itibaren KDV dahil 1 milyar 46 milyon euro dahil devlet bütçesine kazandıracağız. Bu arada da 10 milyar euronun üzerinde yaıtrım yapacağız." dedi.


3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!


3. Havalimanının ilk etap finansmanında kefil DHMİ!

1 milyar 480 milyon Euro ile aslan payını Ziraat Bankası’nın üstlendiği kredi paketine Halkbank ve Vakıfbank 960’ar milyon Euro, Denizbank 500 milyon Euro, Garanti ve Finansbank da 300’er milyon Euro ile katıldı.



Hürriyet