Sektörel

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, şüphelilerden 13'ünün işlemlerinden sonra serbest bırakıldığı kaydedilirken, 66'sı da adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ile Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde rüşvet suçuna yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan toplam 79 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, şüphelilerden 13'ünün işlemlerinden sonra serbest bırakıldığı kaydedilirken, 66'sı da adliyeye sevk edildi.

Adliye sevk edilen toplam 66 şüpheliden 3'ü çıkarılmış olduğu nöbetçi hakimlikçe tutuklandı, yine verilen bilgiye göre, 63 şüpheli de serbest bırakıldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, tutuklanan şüphelilerden Ö.E. ile B.Ç'nin tapu müdürlüğü personeli olduğu, B.M'nin ise emlakçılık yaptığı belirtildi.

OPERASYON DETAYLAR

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika detaylarına göre, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan 'rüşvet' soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 22 Nisan 2022 ile 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında Silivri Tapu Müdürlüğü'nde görevli olan memurların rüşvet alarak işlemleri öne aldığı veya usulsüz işlem gerçekleştirdiklerini belirledi.

Yine verilen detaylara göre, polis, aralarında tapu müdürlüğünde görevli olan personeller ve emlakçıların da yer aldığı toplamda 93 şüpheli tespit etti. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık olarak 25 gün boyunca 50 personel ile vatandaş ve müşteri gibi şüphelileri izledi.

Şüphelilerin yakalanması amacıyla geçtiğimiz günlerde İstanbul, Konya ve Edirne'de çok sayıda adrese operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu operasyonda 93 şüpheliden 79'u yakalandı ve gözaltına alındı. 14 şüphelinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Gözaltına alınmış olan şüphelilerden 66'sı bugün sabah saatlerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilirken, 13 şüpheli de serbest bırakıldı.

Tapu sahipleri aman dikkat, yapmayana ceza geliyor! Son tarih resmen açıklandı, kaçırmayın!

Bunu yapmayan tapu sahiplerine büyük ceza geliyor! Son tarih tek tek açıklandı! Sakın kaçırmayın!

Tapumu kaybettim ne yapmam lazım?