27 / 04 / 2024

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. Köprü inşaatında 300 bin TL'lik malzeme çalındı!

3. köprü inşaatının şantiyesine giren hırsız, asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu ve 6 adet elektronik beyini çaldı... Hırsız, 300 bin TL değerindeki elektronik malzemeleri 600 TL'ye hurdacıya sattı...



Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatında bir hırsızlık olayı yaşandı. Hırsızlık olayı, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü, 320 metreyi aşan yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim'in otoyol inşaatı Çekmeköy Nişantepe'de bulunan şantiye sahasında gerçekleşti. Şantiyeye giren bir şahıs, konteynırda bulunan asfalt dökme makinesine ait 24 adet lazer okuyucu, 18 adet koblo ve 6 adet elektronik beyni çaldı. Çaldıklarının tam olarak ne işe yaradığını bilmeyen zanlı, yaklaşık 300 bin TL'lik malzemeyi Ümraniye'deki bir hurdacıya 600 TL'ye sattı. Olayı soruşturan Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, hırsızlığı gerçekleştiren R.K. isimli zanlıyı kıskıvrak yakalamayı başardı. 


BASKIN YAPILDI 

Şahsın, malzemeleri Ümraniye'de bir hurdacıya 600 TL'ye sattığı bilgisini alan ekipler, buraya da baskın düzenledi. Yapılan operasyonda çalıntı mal alan hurdacı A.T. ile birlikte 300 bin TL değerindeki lazer okuyucular ve elektronik beyinler ele geçirildi.


MODERN 'İPEK YOLU'

Köprü ayakları 20 metre derinliğinde ve 20 metre çapında olacak. 1875 metrelik asma köprü, 60 metre uzunluğundaki viyadükler ve toplam uzunluğu 21 kilometre olan tünelleri kapsayacak. Güzergâh üzerinde, bağlantı yolları üzerindekiler de dahil 45 kavşak bulunacak. Orman ve çevreye etkiyi en aza indirmek için proje kapsamında 65 viyadük ve 7 tünel yapılacak. 2 kıta arasında ticaret hacmini arttıracak olan köprü, "Modern İpekyolu" olarak yük taşımacılığı yüzdesiyle de dünyada ilk sıraya yerleşecek.


Takvim


Geri Dön