3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde son durum!
İSTANBUL’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle İstanbul Boğazı’nı 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün tabliyelerinin tamamlanmasının ardından gözler projenin yaklaşık 116 kilometre uzunluğundaki otoyollarına çevrildi.
Şu ana kadar 48 viyadüğü tamamlanan otoyolda 16 viyadükte çalışmalar devam ediyor. Otoyolun pek çok bölümü asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.
20 soruda Yavuz Sultan Selim Köprüsü!
Proje tamamlandığında 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından işletilecek. 3. Köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak.
İKİ YAKA ÜÇÜNCÜ KEZ BİRLEŞTİ
Yapımına 29 Mayıs 2013 yılında başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını bir kez daha bağlanmıştı. Yaklaşık 2 yıl 9 ay içinde araçların karşıdan karşıya geçecek hale geldiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar sürerken gözler projenin oto yollarına çevrildi.
14 VİYADÜKTE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde inşa edilen 116 kilometrelik otoyolda viyadükler önemli bir yer tutuyor. Otoyolun 13,5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor. Şu ana kadar projede yer alan 64 viyadükten 48’inde çalışmaların tamamlandığı ve ulaşıma hazır hale getirildiği belirtiliyor. Viyadüklerin bazılarının yüksekliği 85 metreye ulaşıyor. Tamamlanan viyadük ve yolların büyük bölümü ise asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.
AĞUSTOS AYINDA AÇILACAK
Köprüdeki çalışmalarla birlikte yürüyen otoyol çalışmalarının önümüzdeki Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığında Odayeri - İkitelli ve Paşaköy - Çamlık bağlantı yolları, otoyolun şehir içi ile bağlantılarını sağlayacak hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacak.
3. Boğaz Köprüsü ve otoyollarını kullanan araçlar İstanbul’a giriş yapmadan transit olarak geçebilecekler. 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nun işletmesi, 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş – Astaldi JV tarafından yapılacak. Bu süre sonunda Ulaştırma Bakanlığı’na teslim edilecek. 3. Köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak. Köprüden geçiş ücreti ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak.
Hürriyet
Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;
İstanbul’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle İstanbul Boğazı’nı 3’üncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim köprüsünün tabliyelerinin tamamlanmasının ardından gözler projenin yaklaşık 116 kilometre uzunluğundaki otoyollarına çevrildi.
48’inde çalışma bitti
Otoyolun 13.5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor. Şu ana dek 48 viyadüğü tamamlanan otoyolda 16 viyadükte çalışmalar devam ediyor. Otoyolun pek çok bölümü asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.
Yapımına 29 Mayıs 2013’te başlanan 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinin en önemli bölümü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle konan 9 metrelik son tabliye ile boğazın iki yakasını bir kez daha bağlanmıştı.
Yaklaşık 2 yıl 9 ay içinde araçların karşıdan karşıya geçecek hale geldiği Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde çalışmalar sürerken gözler projenin oto yollarına çevrildi.
Araç başına 3 dolar
Proje tamamlandığında 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş - Astaldi JV tarafından işletilecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin Otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak.
Milliyet
Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona doğru yaklaşılıyor. Proje tamamlandığında 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş - Astaldi JV tarafından köprü işletilecek.
3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak.
64 VİYADÜKTEN 48 'İ TAMAMLANDI
3. boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde inşa edilen 116 kilometrelik otoyolda viyadükler önemli bir yer tutuyor. Otoyolun 13,5 kilometrelik kısmı viyadükler üzerinden geçiriliyor. Şu ana kadar projede yer alan 64 viyadükten 48'inde çalışmaların tamamlandığı ve ulaşıma hazır hale getirildiği belirtiliyor. Viyadüklerin bazılarının yüksekliği 85 metreye ulaşıyor. Tamamlanan viyadük ve yolların büyük bölümü ise asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi.
Yeni Şafak
Haber Akşam gazetesinde şu şekilde yer aldı;
Yapımına 2013'te başlanan ve ağustos ayında bitirilmesi planlanan 3. köprüden geçecek araç sayısının 135 bin olacağı ve günlük gelirin 1.1 milyon TL olacağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen törenle İstanbul Boğazı’nı 3. kez birleştiren Yavuz Sultan Selim köprüsünün tabliyelerinin tamamlanmasının ardından gözler projenin yaklaşık 116 kilometre uzunluğundaki otoyollarına çevrildi. Şu ana kadar 48 viyadüğü tamamlanan otoyolda 16 viyadükte çalışmalar devam ediyor. Otoyolun pek çok bölümü asfaltlanarak ulaşıma hazır hale getirildi. Proje tamamlandığında 10 yıl 2 ay 20 günlük süre ile IC İçtaş Astaldi JV tarafından işletilecek. 3. köprü ve otoyol inşaatı tamamlandığında araç başına 3 dolar olmak üzere, her gün 135 bin otomobil geçişi için Hazine garantisi bulunuyor. Böylece köprünün günlük geliri en az 405 bin dolar (1.1 milyon TL) olacak. Köprüden geçiş ücreti ağır vasıta araçlarda 15 doları bulacak. Köprüdeki çalışmalarla birlikte yürüyen otoyol çalışmalarının önümüzdeki Ağustos ayı içinde tamamlanması bekleniyor.
Akşam