27 / 04 / 2024

3. köprünün ünlü komşuları

3. köprünün ünlü komşuları

Boğaz'a yapılacak 3. köprünün muhtemel güzergâhında bulunan Çatalca'nın köylerindeki arazilere ünlü isimlerin gösterdiği ilgi şaşırtıcı boyutlara ulaştı.



Bölgede arsa satın alanlar arasında İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Sevil Sabancı, Aydın Doğan ve Sinan Çetin de bulunuyor. Çatalca'da arazilerin metrekare fiyatı 500 TL'yi buldu


İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan 3. köprünün geçeceği muhtemel güzergâhlarla ilgili spekülasyonlar arsa fiyatlarını uçurdu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprünün güzergâhının belirlendiğini ancak spekülatörlere fırsat vermemek için açıklamak istemediğini belirterek, "Üçüncü köprü ve onun güzergâhı, mevcut köprülerin daha kuzeyinde olacak, o kesin" demişti.

KAPIŞ KAPIŞ GİTTİ

Tarabya ile Beykoz güzergâhları arasında en güçlü ihtimal gözüyle bakılan 3. Köprü'nün kuzeyinde bulunan Çatalca, Sarıyer, Bahçeköy, Anadolu Kavağı ve Pendik aksındaki arsalar, kapış kapış satıldı. Yeni köprünün çevre yolunun bütün güzergâhların toplandığı Çatalca. Silivri, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerine komşu olan Çatalca 30'u aşkın köy ve altı beldesiyle birlikte İstanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip ilçesi.

Çatalca'da E-7 otobanının geçmesi planlanan güzergahın çevresindeki arsaların metrekare fiyatları 10 TL'den 500 TL'ye kadar arttı. Çatalca'nın fiyatları hızla artan arazilerinin taliplileri arasında ünlü simalar da var. Çatalca'nın Boyalık Köyü'nde, İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin 550 dönüm, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'in yeğeni Ali Haydar Aliyev'in 500 dönüm, Sabancı Holding Yönetim Kurulu üyesi Sevil Sabancı'nın 100 dönüm ve Alfa Menkul Kıymetler Eski Genel Müdürü Aziz Karadeniz'in 150 dönüm arsa aldığı belirtiliyor.


AKFIRAT'DA VİLLA

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat'ın da, Baklalı Köyü'nde 150 dönüm büyüklüğünde bir arazi satın aldığı, bu köydeki emlakçılar tarafından dile getiriliyor. Aydın Doğan ve Sinan Çetin'in de buralardan arsa aldığını ifade ediliyor. Doğan'ın buradaki arazisinin dışında Anadolu yakasında köprü güzergâhında Akfırat'ta villa projesi yürütüyor.

Köprü iki katlı olacak

Yeni Boğaz köprüsü Japonya'nın Kobe kentindeki Akashi Kaikyo Köprüsü gibi iki katlı olacak. Yeni köprü, karayolu araçlarının yanı sıra trenlerin de geçeceği biçimde inşa edilecek. Bunun için de iki farklı uygulama planlanıyor. Bunlardan biri köprünün iki katlı olarak yapılması. Yani altından demiryolu üstünden de karayolunun geçmesi. Bir diğeri ise köprünün mevcuttan daha geniş yapılarak otomobillerin gidiş geliş güzergahlarının ortasına iki hat olarak demiryolu yapılması. Üçüncü köprünün Anadolu yakasındaki çevre yolunun ana güzergâhı ise Anadolu Kavağı'ndan başlayıp Beykoz Akbaba köyü, Yalıköy, Zerzevat, Polonezköy, Mollafenari, Denizliköy, Pendik ve Alemdağ-Çatalmeşe Mahallesi üzerinden Samandıra'ya bağlı Paşaköy'e kadar uzanıyor
Yenişafak

Geri Dön