3. köprüye ilk halat çekildi!
Üçüncü köprüde çalışmalar hızla sürerken köprünün kuleleriyle tabliyeler arasındaki bağlantı için ilk halat çekildi. Böylelikle köprünün inşaatında yeni bir aşamaya geçilmiş oldu.
İstanbul'un iki yakasını birleştirecek üçüncü köprüde tabliye çalışmaları devam ediyor. Köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak eğik askı kablolarından ilki çekildi. IC İçtaş-Astaldi JV tarafından yapişlet devret modeliyle yapımına 29 Mayıs 2013 tarihinde başlanan İstanbul'un üçüncü köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar hızla sürüyor. Köprüde şu ana kadar üç tabliye yerleştirilirken, tabliyeleri köprüye bağlayacak eğik askı halatlarının çekilmesine de başlandı. Köprüye ilk eğik askı halatı geçtiğimiz günlerde köprüye çekildi. 3'üncü köprüde 176 adet eğik askı kablosu olacak ve bu kablolar köprü kuleleriyle çelik tabliyeler arasında bağlantıyı sağlayacak. Güney Kore ve Malezya'da üretilen eğik askı halatları, 4 bin 400 tona kadar taşıma kapasitesine sahip olacak ve kulenin iki yanında yer alan çelik tabliye ile beton tabliye arasında dengelenen yükleri taşıyacak. Köprüdeki kablolarda kullanılacak yüksek mukavemetli tellerin toplam uzunluğu, 121 bin kilometreyle dünyanın çevresini üç kez saracak uzunlukta olacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 29 Ekim'de hizmete açılması hedefleniyor.
TOPLAM 176 ADET EĞİK ASKI
Eğik askı kablolarının boyu 154 metre ile 597 metre arasında değişiyor. Kabloların içindeki değişen halat sayısına göre yük taşıma kapasitesi bin 900 ile 4 bin 400 ton arasında. Toplam 176 adet eğik askı bulunuyor.
Sabah