Yeni Şirketler

3. köprüye yatırım yapan kazandı

Üçüncü Boğaz köprüsünün güzergahından arsa alanlar yatırdığı parayı 5'e katladı. Riva'da metrekaresi 100 dolar olan arsalar bugün 500 dolar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın üçüncü Boğaz köprüsü ile ilgili spekülatif arsa alımı köprü söylentilerinin çıktığı 3 yıl öncesinden başladı. Köprünün geçeceği tahmin edilen Tarabya ve Beykoz'da özellikle civar köylerde alınacak arsa kalmadı. Özellikle Çatalca, Riva gibi köprünün çevre yollarının geçeceği tahmin edilen bölgelerde arazilerin metrekare fiyatları 3 yıllık dönem içinde 50 dolardan 500 dolarlara kadar çıktı.

Beykoz'da hizmet veren Boğaziçi Emlak'ın sahibi Tevfik Kaya "Üçüncü köprünün Beykoz Yuşa Tepesi olacağını tahmin edenler o bölgedeki civar köylerden 3 yıldır alım yapıyordu. Bu nedenle bugünlerde arsa alım satımı konusunda yaprak kımıldamıyor. Ancak Beykoz'a yakın köylerde bir hareketlilik var. 2B'lik arazilerde de hareketlenme oluyor" dedi. Özellikle Riva'da artışın yaşandığını söyleyen Tevfik Kaya "Riva'da arsaların metrekare fiyatları 100 dolardan 300 dolara kadar çıktı" dedi.

Zaten 3 yıldır fiyatlar arttı

Üçüncü köprünün rantının uzun süredir yendiğini ve köprü güzergahının açıklanmadan önce prim yaparak arsaların el değiştirdiğini söyleyen emlakçılar "Köprünün söylentisi bile yetmişti. Çatalya, Silivri, Riva gibi üçüncü köprünün değer katacağı bölgelerde daha 2 yıl öncesinde el değiştirmeler başlamıştı" diye konuştular.
Star