29 / 04 / 2024

3 milyar TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 618 konutun daha temeli atıldı!

3 milyar TL'lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 618 konutun daha temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 618 konutun daha temeli atıldı. 




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile başlatılan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap kapsamında 618 Adet Konutun Temel Atma Töreni, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliği ile Oruçreis Mahallesi Keresteciler Sitesi Yanı’nda hayata geçirilecek olan Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap kapsamında 618 Adet Konutun Temel Atma Töreni’ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, S. Bayar Özsoy, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, MHP Kayseri İl Başkanı Seyit Demirezen, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katılım sağladı.

3 milyar TL lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi nde 618 konutun daha temeli atıldı!

“KAYSERİ DENİLİNCE ÖZHASEKİ MODELİ YA DA KAYSERİ MODELİ AKLA GELİYOR”

Törende önemli açıklamalar yapan Başkan Büyükkılıç, serin bir havada iç ısıtan bir hizmet ile bereketi yaşadıklarını kaydederek, “Kayseri denilince akla model belediyecilik, hep söylüyoruz Özhaseki Modeli veya Kayseri Modeli sözünü hak ettiğini paylaşmak istiyorum. 1994'ten beri kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaları ilk başlatan belediye şeklinde tanımlanabilir. Gecekonduya müsaade etmeyen, gecekonduları kaldırma yönündeki ilk imzayı atan Mehmet Özhaseki, Bekir Yıldız, Şükrü Karatepe üçlüsünün Eskişehir Gecekondu projesi ile öne çıkan ve ödüller alan bir projesinden söz ediyoruz. Sihirli iki kelimeden oluşan kentsel dönüşümü 30 sene önce başlatan bir başkan ve kentten söz ediyoruz. O açıdan biz kendisine minnet duyuyoruz” dedi.


“3 MİLYAR CİVARINDA BİR RAKAM İLE SADECE ORUÇREİS PROJESİNE YATIRIM YAPILIYOR”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yalnızca Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3 milyar TL civarında yatırım yapıldığına değinen Başkan Büyükkılıç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kentimizi geliştirmek, riskli alanları deprem yönetmeliklerine uygun şekilde hayata geçirmek için etap etap gerek Büyükşehir’imiz, gerekse ilçe belediyelerimiz ile el ele vermek suretiyle bu çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oruçreis’imizin 1. etabını 572 daire, 6 iş yerini teslim etmiştik. 2. etapta işimi o kadar kolay oldu ki 1. etaptaki yapılanları görünce bu mahallede oturan canlarımız, gönüldaşlarımız, bizleri seven, güvenen kardeşlerimizi bizim işimizi hızlandırdı, kolaylaştırdı ve 2. etabı da başlattık. 3 milyar civarında bir rakam ile bu kentin yalnızca Oruçreis ile ilgili projesine yatırım yapılıyor. Bakanımıza özellikle Kayseri hassasiyeti için teşekkür ederken, değerli Toplu Konut İdaresi Başkanı ve ekibine de teşekkür etmek istiyorum.”


TOKİ’DEN KAYSERİ’YE 50 MİLYAR LİRALIK YATIRIM

Açılış konuşmasını yapan Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut da Kayseri’de yatırım bedeli 50 milyar liralık 19 bin 515 konut, 240 tarım köyü, mobilyacılar sitesi, okul, cami, hastane ve millet bahçesi gibi çok sayıda hizmeti Kayseri’ye kazandırdıklarını söyledi.

 

Meteoroloji uyarı! 36 il için sarı ve turuncu alarm verildi...

Kartal Metem Birlik Sitesi'ni KİPTAŞ dönüştürecek!

Bakan Özhaseki'den flaş kentsel dönüşüm açıklaması: Tapusu olanı kimse evinden çıkaramaz! 


Geri Dön